Gammeldags æblekage hitter stadig

Den klassiske gammeldags æblekage er virkelig et ekko fra fortiden, men selv i en tidsalder med Nutella, saml-selv-slik, lakridschokolade og masser af opfindsomhed, er denne gammeldags æblekage stadig et sikkert hit hos alle generationer.

Gammeldags æblekage

Der findes mange forskellige typer æblekage, jeg ved at fynboerne har en speciel æblekage med gelé oven på.

Min æblekage er en opskrift jeg har fra min mor.

Æbler fra mit æbletræ.

Æblerne kommer fra æbletræet i haven. Makronerne har jeg købt i Superbrugen. Det er makroner med marcipan. Måske skulle jeg prøve at bage dem selv en gang.

Du kan købe kagerasp i et supermarked. Jeg har selv tilberedt kagerasp til min æblekage. Det er rimelig nemt. Det er tilberedt af rasp, sukker og en smule smør, så det ikke bliver stenhårdt, når kageraspen bliver kold. Min mor købte tvebakker, som hun knuste i stedet for rasp. Jeg har ikke kunnet finde tvebakker de sidste par år. Så her må jeg indrømme at jeg køber den færdige rasp.

Brombærrene til syltetøjet er fra min egen have.

Ingredienser:

Opskriften er til 8 personer

Æblegrød:
  • 6 mellemstore æbler.
  • 100 g sukker.
  • Korn af ½.
Kagerasp:
  • 50 g rasp.
  • 25 g sukker.
  • 10 g smør.
Øvrige ingredienser:
  • 4 – 5 makroner.
  • 4 spsk brombærsyltetøj.
  • 1 dl fløde til pynt.

Æblerne skrælles.

Æblegrøden er kogt.

Tilberedning
Gammeldags æblekage

Æblegrød:

1 Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mindre stykker. Kom en smule vand i bunden af gryden og kog æblerne møre. Æblerne skal koges helt ud før sukkeret tilsættes.

2 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt sukker og vaniljekorn. Kog æblegrøden godt igennem. Kom æblegrøden i en skål. Drys lidt sukker over og lad den køle af på køkkenbordet.

Kagerasp:

3 Bland rasp og sukker på en pande og varm det langsomt op mens der røres rundt. Når Raspen har fået farve kommes smørret i. Lad smørret smelte og hæld kageraspen i en skål.

Sammenlægning af kagen:

4 Knus makronerne og læg dem i bunden af en pæn skål, læg et lag æblegrød henover.

5 Spred kageraspen over æblegrøden og fordel et tyndt lag brombærsyltetøj over. Læg endnu et lag æblegrød over.

6 Pynt med let pisket flødeskum.

Jeg kommer et let stænk Sherry over makronerne, hvis det kun er til voksne. Det givetr æblekagen et ekstra pift. Solbærsyltetøj kan også erstatte  brombærsyltetøjet.

Streg

Se også min opskrift på æbletærte fra Normandiet.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: