Tortilla med avocado

Lækker tortilla med avocado. Denne tortilla er også fyldt med squash, palmekål, pebersnack og krydret med frisk timian og hvidløg.

Grøntsagsomelet med squash, palmekål, peberfrugt og avocado.

Denne tortilla (eller på dansk, omelet) med avocado er her serveret som en frokostret med et godt stykke brød til. Tortillaen er mættende og kan sagtens også serveres som en middagsret.

Palmekålen har jeg købt hos min nabo, gårdbutikken Paradiset‘. Det var indtil fornylig en ny grøntsag for mig, og nu en fast del af mit grøntsagssortiment.

Palmekålen er utrolig smagfuld og har masser af vitaminer. Den skal helst steges før den kan spises, så er den til gengæld et godt tilbehør til mange retter.

Jeg har lagt friske avocadoskiver oven i min tortilla, så de bliver bagt med i tortillaen. Avocado smager lækkert og giver mæthed. Avocado har også mange andre sundhedsmæssige fordele. Avocado indeholder mange sunde vitaminer og mineraler. Den indeholder også fedt, som får mange til at undlade at spise avocado, men det mener jeg er en fejl, rent sundhedsmæssigt.

Fedtet er enkelt umættet og hjælper med at optage de fedtopløselige vitaminer i de andre grøntsager.

Ingredienser:

Opskriften er til 2 personer

Tortilla:
  • 4 æg.
  • 8 spsk mælk.
  • Salt og peber.
Fyld:
  • 2 spsk olivenolie til stegning.
  • ½ lille squash.
  • 1 rød pebersnack.
  • 6 blade palmekål.
  • 1 fed hvidløg.
  • 2 kviste timian.
  • 2 avocado.
  • Salt og peber.

Tilberedningstid: 1 time.

Grøntsager til grøntsagsomelet.

Tilberedning:
Tortilla med avocado

1 Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt salt og peber.

2 Skyl palmekålen. Skær den grove stilk midt i bladet af. Snit kålet i fine strimler.

3 Skyl squashen og skær den i gennem på langs. Skær den halve squash igennem på langs og skær de to stykker squash i tynde skiver.

4 Skyl den røde pebersnack. Skær den igennem på langs og fjern de hvide kerner og de hvide strenge. Skær stilken af peberfrugten og skær den i tynde strimler.

5 Rens hvidløgsfeddet og snit det fint.

6 Skyl timianen og rib bladene af.

7 Varm olivenolien op på en pande. Svits grøntsagerne nogle minutter på panden sammen med hvidløg og timian.

8 Hæld æggeblandingen over.

9 Skær avocadoerne igennem og tag kødet ud med en ske. Skær avocadoerne i skiver og anret dem oven på omeletten. Drys salt og peber oven på tortillaen.

10 Steg tortillaen færdig ved svag varme.

Server din tortilla med et par skiver godt brød.

Streg

Se også min opskrift på æggekage med grønlandske rejer.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: