Ingefær cookies med valnødder

Lækre og sprøde ingefær cookies med valnødder. Jeg har anvendt frisk ingefær til mine ingefær cookies, så der er godt med smag i.

Ingefaer cookies med valnødder

Jeg har tidligere bagt cookies eller småkager med ingefær. De har været en smule for søde, derfor ville jeg prøve en ny variation af mine cookies.

De er meget kraftige i smagen, så jeg tænker at jeg dennegang kan have kagedåsen i fred, når jeg får besøg af mine så små børnebørn på 2 og 6 år. Men jeg må konstatere at jeg her har taget helt fejl.

Frode på 2 synes at de ingefær cookies er lækre og kan ikke få nok. Osvald på 6 er lidt mere forbeholden, og synes at de er lidt kradse.

Jeg har også bagt småkagerne alene med ingefær uden valnødder. Disse cookies er også lækre.

Ingredienser:

Opskriften giver 25 cookies

  • 150 g hvedemel.
  • 125 g blødt smør.
  • 150 g rørsukker.
  • ½ vaniljestang.
  • 1 æg.
  • ½ tsk natron.
  • 2 spsk frisk revet ingefær.
  • 1 tsk salt.
  • 60 g hk valnødder.

Tilberedningstid: 60 – 70 minutter.

Bagetid: 10 – 12 minutter ved 180 grader konventionel varme.

Ingredienser til ingefaer cookies.

Ingefaer cookies på plade.

Ingefær cookies uden valnødder.

Tilberedning
Ingefær cookies med valnødder

1 Tænd ovnen på 180 grader konventionel varme.

2 Hak valnødderne groft.

3 Skyl ingefæren og riv den fint.

4 Smørret piskes luftigt. Det tager 1 minut.

5 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem ud i lidt af sukkeret.

6 Pisk sukker og vaniljesukker sammen med smørret. Pisk også her i minimum 1 minut.

7 Pisk ægget i sukker og smørblandingen.

8 Rør den revne ingefær i blandingen.

9 Si melet i dejen. Rør natron ud i 1 tsk koldt vand. Rør det i dejen sammen med salt og mel.

10 Vend til sidst de hakkede valnødder i dejen.

11 Anbring dejen i små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug to teskeer. Anbring toppene med en afstand på 4 cm. Ingefær cookies flyder ud under bagningen. Sæt pladen i ovnen og bage dine ingefær cookies i 10 – 12 minutter. Eller til de er gyldne.

Kagerne er lidt bløde når de tages ud af ovnen og blive først hårde og sprøde, når de bliver kolde.

12 Tag dine cookies ud af ovnen og anbring dem på en kagerist. Kom kagerne i en kagedåse, når de er blevet kolde.

Spis dem til en god kop kaffe eller te.

Streg

Se også min opskrift på cookies med cacao og nødder.

 

 

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: