Salatbowl med mozzarella

Lækker salatbowl med mozzarella. Jeg har blandet min salatbowl med forskellige kål, salat og fennikel. Krydret salaten med lidt bacon.

Salatbowl med mozzarella

En blandet salat er en god måde at få en masse af de mange gode vitaminer og mineraler som vi har godt af. Man kan sagtens blande en salat af både kulhydrater og proteiner.

Her får du et godt forslag til en lækker salatbowl som opfylder alle smagsløgene og som giver energi og brændstof.

Hvis du ønsker at tilberede en ren vegetarsalat, kan du skippe baconen. Der er stadig masser af energi i salaten.

Jeg serverer altid brød til en salat. Vi skal ikke være så bange for at spise brød, hvis det bare et et godt og nærende madbrød bagt med surdej, som dette Ølandshvedebrød.

Jeg elsker alle former for gedeost. Gedefriskost har en cremet og frisk smag. Jeg anvender den her til min blandet salat med mozzarella som krydderi til dressingen sammen med cremefraiche.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

Salat
  • ½ savoykål.
  • 1 lille hjertesalat.
  • ½ glaskål.
  • 10 – 12 små buketter af broccoli.
  • 1 rød peber.
  • ¼ fennikel.
  • 150 g mozzarella.
  • 100 g bacon.
  • Bredbladet persille.
Dressing:
  • 1 dl creme fraiche 18%.
  • 50 g gedefriskost.
  • 2 spsk hk purløg.
  • 1 fed hvidløg.
  • Peber.

Tilberedningstid: 45 minutter.

Ølandshvedebrød med surdej

Tilberedning:
Blandet salat med mozzarella

Salat

1 Skyl savoykålen og hjertesalaten. Snit savoykålen fint og riv hjertesalaten i mindre stykker.

2 Skræl glaskålen og riv den fint på en foodprocessor.

3 Skyl broccolien og del den i små buketter.

4 Skyl den røde peber. Skær den igennem og fjern de hvide strenge og de hvide kerner. Skær den i tynde strimler.

5 Skyl fennikelen og skær toppen fra. Skær ultratynde skiver af den.

6 Skær baconen i mindre tynde tern. Steg dem sprøde på en pande. Tag dem af panden og læg baconen på et stykke køkkenrulle.

7 Lad mozzarellaen dryppe af og skær den i mindre stykker.

8 Skyl persillen og hak den groft.

Dressing

9 Skyl purløget og hak det fint. Rens hvidløgsfeddet.

10 Rør cremefraichen sammen med gedefriskosten til en jævn konsistens. Pres hvidløgsfeddet i dressing sammen med purløg og friskkværnet peber. Smag dressing til med evt. lidt salt.

Anretning

11 Anret savoykål, salat, glaskål, broccoli, den strimlede peber, fennikel i dybe tallerkenerne som portionsanretninger eller på et fad. Fordel mozzarella og bacon over salaten. Drys med persille.

12 Anret dressingen i en skål, så man selv kan dosere den. Server et brød til den blandede salat.

Streg

Se også min opskrift på Fyldig salat med grønne linser.

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: