Tapas med græskar og squash

Tapas med græskar og squash. Palmekål stegt med chorizo og garneret med frisk mozzarella. Butternut squash stegt med squash, skalotteløg og æble.

Tapas med græskar og squash.

Jeg er af den overbevisning at vi skal spise efter årstiden. Nu er det blevet efterår og heldigvis er efteråret rig på grøntsager. Efterårets grøntsager er rustikke og jeg holder af at sammensætte grøntsagerne til enkle og smagfulde måltider.

Grøntsagerne til min tapas med græskar og squash har de skønneste farver og er desuden rige på fiber og vitaminer, så der er ingen grund til at bekymre sig om at vi kommer til at mangle vitaminer.

Jeg har sammensat et par tapas med disse skønne efterårsgrøntsager. Retterne kan serveres som tapas men er også velegnede som tilbehør til kødretter og fiskeretter.

Butternut squash er en vintersquash, som minder om græskar og er også lige så hård som græskar. Den har en nøddeagtig smag, når den bliver tilberedt.

Jeg serverer en enkel salat af hvid spidskål og et par skiver godt surdejsbrød til mine tapas.

Ingredienser:

Opskriften er til 2 personer

Tapas med græskar og squash:
  • ½ butternut squash.
  • 1 æble.
  • ½ squash.
  • 6 skalotteløg.
  • 1 kvist rosmarin.
  • 1 spsk revet ingefær.
  • 2 spsk acaciehonning.
  • 2 fed hvidløg.
  • 1 spsk chilisauce.
  • salt og peber.
  • 2 spsk olivenolie.
Tapas med palmekål og chorizo:
  • ½ chorizo.
  • 6 palmekålblade.
  • 1 fed hvidløg.
  • 2 spsk olivenolie.
  • 125 g mozzarella.
  • salt og peber.
Salat af spidskål:
  • ¼ hvidt spidskål.
Dressing:
  • ½ dl god olivenolie.
  • 2 spsk citronsaft.
  • 1 tsk flydende honning.
  • salt og peber.

Ingredienser til tapas med græskar og squash

Tapas med palmekål og chorizo på panden

Tilberedning:
Tapas med palmekål, græskar og squash

Tapas med græskar og squash:

1 Gør grøntsagerne i stand.

Skær butternut squashen igennem. Fjern kernerne og skræl butternut squashen. Skær den i mindre stykker.

Skyl squashen og skær den i mindre stykker.

Skyl æblet, skær det igennem og fjern kernehuset. Skær æblet i mindre stykker. Rens skalotteløgene.

2 Skyl ingefæren godt og riv den fint. Rens hvidløgsfeddene. Skyl rosmarinen og hak bladene fint sammen med hvidløgsfeddene.

3 Varm olivenolien op på panden og svits grøntsagerne og æblet et kort øjeblik. De skal ikke tage farve.

4 Kom acaciehonningen over grøntsagerne sammen med krydderierne den revne ingefær og de hakkede hvidløg og rosmarin, spidskommen og chilisaucen. Lad grøntsagskompotten simre ved lav varme indtil butternut squashen er blevet blød. Rør i det jævnligt, så det ikke brænder på. Smag til med salt og peber.

Tapas med palmekål og chorizo:

5 Skyl palmekålen god. Skær de tykke stængler af kålen. Snit palmekålen i fine strimler. Rens hvidløgsfeddet og hak det fint.

6 Fjern skindet fra chorizopølsen og skær den i mindre stykker.

7 Lad mozzarellaen dryppe af og skær den i skiver.

8 Varm olivenolien op på en pande og svits palmekålen og chorizopølsen sammen med det hakkede hvidløgsfed nogle minutter.

9 Læg mozzarellaskiverne over det svitsede palmekål og chorizopølse. Lad mozzarellaen smelte let og sluk for varmen. Lad panden stå på komfuret indtil retten skal serveres.

Salat af spidskål:

10 Skyl spidskålen og snit den fint. Kom den i en skål.

11 Rør dressingen sammen og hæld den over den snittede spidskål.

Anret de tre retter på en tallerken og server et godt madbrød til.

Streg

Se også min opskrift på Tapas: Kartofler på rød spidskål.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: