Halloween muffins

Det er ved at være Halloween og mit barnebarn Osvald er opsat på at der skal bages Halloween muffins. Det er chokolademuffins med halloween topping. De er bløde og saftige.

Halloween muffins af chokolademuffins.

Jeg har besøg af Osvald på 6, hans lillebror Frode og deres far, min søn Christian. Vi har været ude at købe græskar som skal udhules og skæres i skræmmende ansigter. De skal være klar til det bliver mørkt, så de kan tændes på terrassen.

Nogle af græskarrene er rimelig store, men Osvald har mod på at gå i gang med at skrabe kødet ud af græskarrene. Det er et stort arbejde, så han mister hurtigt interessen. Faderen overtager og græskarrene er klare til at blive tændt, da mørket falder på.

Halloween

Halloween muffins

Osvald er mere opsat på at bage halloween muffins, og ikke mindst at pynte de færdige chokolade muffins.

Smagning af glasur.
Osvald smager glasuren til.

 

Tilberedning af glasur til halloween muffins
Alle farver er nu klar til at dekorere halloween muffins

 

 

 

 

 

 

 

 

Mine halloween muffins er hurtige at røre sammen og bage. De er bløde og saftige og begge drengene er vilde med kagerne.

Jeg synes at vaniljestængerne efterhånden er blevet meget dyre, bruger jeg indimellem vaniljepasta. Det kan man også godt anvende i denne opskrift.

Fordi det er halloween skal der mange farver til at dekorere kagerne med. Man kan sagtens bare pynte kagerne med almindelig glasur eller smørcreme, som jeg har anvendt i mine cupcakes med pistacie.

Ingredienser:

Der bliver 16 muffins.

Chokolademuffins:
  • 125 g mør.
  • 200 g sukker.
  • 3 æg.
  • 100 g cacao.
  • 150 g mel.
  • 1 tsk bagepulver.
  • Korn af ½ vaniljestang.
  • ½ tsk salt.
  • 1½ dl cremefraiche 9 %.
Glasur:
  • 200 g flormelis.
  • Grøn, gul, blå, rød og sort konditorfarve.

Tilberedningstid: 40 minutter.

Bagetid: 20 minutter ved 200 grader konventionel varme.

Jeg har ikke sat tid af til dekorering af mine halloween muffins, da det er individuelt. Men det tog ½ time for mig at dekorere kagerne.

Farven lilla til halloween muffins.
Farven lilla blandes af blå, rød og hvid.

Tilberedning
Halloween muffins

1 Tænd ovnen på 200 grader konventionel varme.

2 Pisk smørret luftigt. Det tager et par minutter.

3 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene ud i lidt sukker. Pisk sukker og vaniljesukker i smørret. Igen skal der piskes godt.

4 Pisk æggene i et af gangen til en jævn masse.

5 Rør creme fraichen i dejen.

6 Si mel, cacao og bagepulver i dejen og rør dejen godt igennem med en røreske.

7 Anbring 16 muffinsforme på en bageplade og fordel dejen i formene.

8 Bag dine chokolademuffins i 20 minutter ved 200 grader konventionel varme. Tjek evt. med en strikkepind, om de er bagt færdige. Når der ikke hænger noget ved strikkepinden er kagerne bagt. Lad dem køle af på en kagerist.

Dekorering af halloween muffins:

9 Bland flormelis og vand sammen til en rimelig fast glasur.

10 fordel glasuren i så mange skåle, som du ønsker at have af farver.

11 Kom almindelig glasur på de afkølede muffins.

12 Fordel de forskellige farver glasur i sprøjteposer og skab dine egne halloween muffins.

Streg

Se også min opskrift på Cupcakes med pistacie.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: