Æblekage med mandellåg

Lækker og saftig æblekage med mandellåg serveret lun med flødeskum. Æblekagen er lækker som dessert eller som en kage til kaffen.

Æblekage med mandellåg

Der er mange æbler som er faldet ned fra træerne i haven. De skal helst ikke gå til spilde alle sammen, selv om det kan være svært at nå at anvende dem alle. Der er kogt æblegrød til vinteren og til de små børnebørn, som skal til at spise æblegrød som supplement til modermælken.

Der er mange måder at anvende æbler på og mange former for æbledessert.

Æblekage med mandellåg er nem og hurtig at tilberede og er et godt alternativ til en traditionel æblekage.

Æblekagen smager bedst når den er lun og kan nemt tilberedes nogle timer i forvejen. Stil den i køleskabet inden den skal i ovnen.

Ingredienser:

Opskriften er til 8 personer. Kagen kan bages i et keramisk tærtefad.

Æblefyld:
  • 7 – 8 æbler.
  • 1 dl hvidvin.
  • 120 g sukker.
  • 1 tsk kanel.
  • Smør til at smøre tærtefadet.
Mandellåg:
  • 100 g mel.
  • 120 g smør.
  • 100 g mandler.
  • 2 spsk sukker.

Tilberedningstid: 50 minutter.

Bagetid: Æblekagen med mandellåg bages i 25 minutter ved 200 grader konventionel varme.

Æblekage med mandellåg

Tilberedning:
Æblekage med mandellåg

Sæt ovnen på 200 grader konventionel varme, hvis kagen skal bages med det samme.

Æblefyld:

1 Skræl æblerne og fjern kernehuset. Riv de skrællede æbler groft.

2 Smør tærtefadet med smørret.

3 Fordel de revne æbler på tærtefadet. Hæld hvidvinen over.

4 Bland sukker og kanel og drys det over æblefyldet.

Mandellåg:

5 Hak mandlerne groft.

6 Rør mel og smør sammen med sukkeret.

7 Bland de hakkede mandler i dejen.

8 Fordel mandeldejen over æblefyldet.

9 Sæt fadet i ovnen i en forvarmet ovn ved 200 grader og bag kagen i 25 minutter eller til kagen er blevet fylden.

Server kagen med fløjlsblødt flødeskum.

Streg

Se også min opskrift på Krydderkage med citron og kaffecreme.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: