Indisk karryret med ingefær og koriander

Indisk karryret med en rund og mild smag af karry tilberedt med svinekød, serveret med ris og toppet med frisk koriander.

Indisk karryret

Min karryret er en god gryderet, som selv små børn kan lide. Den har en rund og mild smag. Jeg havde besøg af min søn Christian og hans to drenge på 6 og 2 år, derfor var det vigtigt at min karrygryde ikke blev for stærk. Hvis den skal være stærkere kan man øge mængden af karrypasta.

Jeg anvendte karrypasta, som har en lidt rundere smag end karrypulver. Frisk ingefær og appelsinsaft giver retten lidt friskhed.

Jeg har brugt økologisk nakkefilet. Kødet bliver lækkert saftigt og mørt, fordi det er en smule fedtmarmoreret.

Denne karrygryde er perfekt at tilberede i store portioner til fryseren.

Ingredienser:

Retten er til 8 personer.

Jeg anvendte en wok i støbejern.

Gryderet:
  • 1 kg økologisk nakkefilet.
  • 3 spsk olivenolie.
  • 2 løg.
  • 2 fed hvidløg.
  • 1 spsk karrypasta.
  • 2 spsk frisk revet ingefær.
  • 2 spsk mel.
  • Revet skal af 1 appelsin.
  • 1½ dl appelsinsaft (ca 2 appelsiner).
  • 2 spsk honning.
  • 1 terning grøntsagsbouillon.
  • 2½ dl vand.
  • 2 røde snackpeber.
  • 3 dl cremefraiche 9%.
  • salt og peber.
  • 100 gr ærter.
Servering
  • Frisk koriander til at komme på retten ved servering.
  • 3 dl Jasminris.
  • 4½ dl vand.
  • ½ tsk salt.

Tilberedningstid: 90 minutter.

Tilberedelse
Indisk karryret

1 Skær det synlige fedt af kødet og skær det i mindre mundrette stykker.

Grøntsagerne:

2 Rens løgene og hak dem groft. Rens hvidløgsfeddene og hak dem fint. Skræl ingefæren og riv den fint. Skyl snackpebrene og skær dem i ringe. Fjern evt kerner og hvide strenge. Skyl appelsinen og riv den fint. Pres saften af appelsinerne. Bælg ærterne hvis du bruger friske. Tø frosne ærter op.

Stegning:

3 Varm olivenolie op i en gryde. Svits løg og hvidløg i olien i et par minutter. Løgene skal ikke tage farve.

4 Kom kødet i gryden og brun kødet. Kom karrypastaen over kødet og steg det med i nogle minutter. Drys melet over kødet og vend det rundt.

5 Kom bouillonterning og vand, samt appelsinsaft i gryden sammen med ingefær og honning. Drys salt og peber på. Sørg for at kødet er helt dækket af væde. Lad kødet simre i ca 30 minutter til kødet er mørt.

6 Kom de røde snackpebre i gryden de sidste 10 minutter af stegetiden.

7 Mens kødet koger sættes risene over. Skyl risene godt og kom dem i en gryde sammen med vand og salt. Kog risene 10 minutter og sluk derefter for varmen og lad dem stå i 10 minutter.

8 Hæld cremefraichen i gryden og varm det godt igennem. Smag til med salt og peber.

9 Ærterne kommes i umiddelbart inden servering.

10 Server frisk koriander til din indiske karrygryde.

Retten kan fryses.

Streg

Se også min opskrift på Bøf Stroganoff.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: