Ungarsk gullasch med kartoffelmos
Ungarsk gullasch med oksetyksteg, rød peber, tomater og gulerødder. Det er en smuk ret med masser af smag.
Jeg har tilberedt ungarsk gullasch til en gæstemiddag og serveret kartoffelmos til. Retten er så smagfuld at det er godt at tilberede en stor portion. Den er dog også ret mættende, især med en portion kartoffelmos.
Vi var fire personer til middagen og selv om der blev taget godt fra af retten, var der alligevel en del af gullaschen tilovers efter middagen. Jeg serverede rigelig med kartoffelmos til retten. Som min mand altid siger. ‘Man kan aldrig få for meget kartoffelmos’.
Ungarsk gullasch kan sagtens fryses, så har jeg til en nem middagsret.
Stegetid for kødet
Jeg købte et stykke oksetyksteg. På pakken står der at kødet skal stege 2½ time. Så lang tid havde jeg ikke før mine gæster kom, og jeg blev lidt nervøs for at komme til at servere sejt kød.
Jeg havde to timer til at tilberede den ungarske gullasch i, og med klargøring af grøntsager og kød regnede jeg ud at kødet ville få godt og vel en time. Der var ikke andet for end at gå igang.
Da retten var klar var kødet helt mørt og retten blev en succes. Hvor heldig kan man være.
Ingredienser:
Opskriften er til 8 personer.
Ungarsk gullasch:
- 1,2 kg oksetyksteg.
- 3 løg.
- 3 røde snackpebere. (almindelig rød peber kan anvendes).
- 4 fed hvidløg.
- 1 dåse hk tomater.
- 4 gulerødder.
- 25 g smør.
- 3 tsk sød paprika.
- 2 spsk mel.
- Salt og peber.
Kartoffelmos:
- 1½ – 2 kg kartofler.
- 10 g smør.
- 1 dl mælk.
- salt og peber.
Tilberedningstid: 2 timer.
Stegetid for kødet: 1 time.
Tilberedning:
Ungarsk gullasch
Ungarsk gullasch:
1 Gør grøntsagerne i stand.
Rens løgene og skær hvert løg i 8 stykker.
Skyl de røde pebre. Skær dem igennem og fjern de hvide korn og de hvide strenge. Skær pebrene i grove tern.
Rens hvidløgsfeddene og hak dem fint.
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på 1 cm i tykkelsen.
2 Skær kødet i mundrette stykker. Fjern sener og fedt.
3 Smelt smørret i en stegegryde. Svits det røde peber i smørret ganske kort. Det må ikke branke.
4 Svits løgene , hvidløg og de røde pebre i fedtstoffet i nogle minutter.
5 Kom kødet i gryden og steg det nogle minutter sammen med grøntsagerne. Drys melet over og vend kød og grøntsager rundt, så melet fordeler sig.
6 Kom de hakkede tomater i gryden. Lad gryden simre i 40 minutter. Væden skal næsten dække kødet. Hæld eventuelt lidt vand i gryden, hvis der mangler væske.
7 Når kødet har simret i 40 minutter tilsættes gulerodsskiverne. Lad dem koge med de sidste 20 minutter.
8 Smag retten til med salt og peber inden servering.
Kartoffelmos:
9 Skær kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i 20 minutter eller til de er helt møre. Der skal ikke salt i vandet.
10 Hæld vandet fra kartoflerne og kom en klat smør i gryden og lad kartoflerne stå med låg på til smørret er smeltet.
11 Brug en elmixer og pisk kartoflerne til mos. Tilsæt varmet mælk indtil mosen har den ønskede konsistens. Den skal gerne være cremet uden at være for tynd. Smag til med salt og peber.
Server den ungarske gullasch rygende varm og server kartoffelmosen til.
Se også min opskrift på lammefilet med pesto og æblekompot.
Skriv et svar