Mandelhorn bagt med smør

Sprøde mandelhorn bagt med smør med lækkert fyld af remonce med marcipan og hakkede mandler. Det spreder god hygge ved tebordet.

Smørbagte mandelhorn.

Det er længe siden at jeg har bagt noget med gær. Men her har jeg alligevel måttet gribe til en gærdej.

Mine mandelhorn er bagt med smør og en smule gær. De er lette og mandelfyldet gør hornene til en himmerigsmundfuld.

Kagerne er også gode at bage med børnene. Der er flere trin i kagebagningen som de aktivt kan deltage i. Børn elsker at rulle dejen ud og fylde remoncen på dejen og rulle hornene sammen.

Jeg har endnu ikke bagt mandelhornene med mine børnebørn, men det er helt sikkert min plan.

Ingredienser:

Der bliver 16 mandelhorn af opskriften.

Dejen:
  • 1¼ dl mælk.
  • 15 g gær.
  • 60 g smør.
  • ½ dl vand.
  • 375 g hvedemel.
  • ½ tsk salt.
  • 45 g sukker.
  • 1 sammenpisket æg.
Remonce:
  • 75 g blødt smør.
  • 75 g sukker.
  • 75 g mandler.
Pensling og drys:
  • 1 sammenpisket æg.
  • 25 g groft hakkede mandler.
  • Lidt sukker.

Tilberedningstid: 2 timer.

Bagetid: 12 minutter ved 200 g konventionel varme.

Mandelhorn med remonce.

Sammenrullede mandelhorn.

Tilberedning:
Mandelhorn bagt med smør

1 Smelt smørret sammen med mælken i en lille kasserolle. Lad det svale lidt. Kom det kolde vand i og opløs gæren i væsken.

2 Kom mel, salt, sukker og det sammenpiskede æg i en skål og hæld væsken med mælk, gær og vand over. Ælt dejen til en glat og smidig dej. Lad dejen hæve med et klæde over i 1 time.

Remonce:

3 Hak alle mandlerne. Tag 25 g fra til drys.

4 Rør de hakkede mandler sammen med med smør og sukker.

Sammenlægning af mandelhorn:

5 Del dejen i 2 stykker og rul hver del ud til en rund plade på ½ cm i tykkelsen.

6 Opdel dejen på hver dejplade i 8 stykker som en lagkage. Læg en klump remonce på den brede del af dejstykkerne. Rul mandelhornene sammen om remoncen.

7 Anbring de sammenrullede mandelhorn på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg et klæde over og lad dem hæve ½ time.

8 Pensl mandelhornene med et sammenpisket æg og drys med sukker og de hakkede mandler.

9 Bag mandelhornene i en forvarmet ovn ved 200 grader konventionel varme i 12 minutter eller til de er gyldne.

10 Lad kagerne køle af på en kagerist.

Mandelhornene smager bedst, når der serveres lune.

Streg

Se også min opskrift på citronmuffins.

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: