Fedtebrød med citronglasur
Fedtebrød glaseret med citronglasur skal fylde en af julekagedåserne i år. Det er en lækker lille sprød småkage som med citronglasur giver en god kontrast til de søde julesager.
Ingredienser
Opskriften giver ca 75 småkager
- 200 g hvedemel.
- ½ tsk hjortetakssalt.
- 200 g smør.
- 100 g sukker.
- 100 g kokosmel.
Citronglasur:
- 250 g flormelis.
- Saft af 1 citron.
Tilberedningstid: 20 minutter
Bagetid: 8 – 10 minutter ved 200 grader.
Tilberedning:
Fedtebrød med citronglasur
1 Tænd ovnen på 200 grader konventionel varme.
2 Hak smørret ud i melet og kom de øvrige ingredienser i. Ælt dejen hurtigt sammen.
3 Del dejen i 5 stykker og rul dem ud til pølser på ca 1 x 1 cm.
4 Læg pølserne på en bageplade belagt med bagepapir. Tryk pølserne flade. De skal være ca. 3 mm høje.
5 Bag dem ved 200 grader i 8 – 10 minutter. De skal være gyldne.
6 Rør flormelis sammen med citronsaften. Glasuren skal være rimelig tyndtflydende.
7 Tag kagerne ud af ovnen og lade dem blive på pladen og køle en smule.
8 Glasér dem med glasuren mens de endnu er varme.
9 Skær brødene ud på skrå på 2 cm i bredden.
10 Lad dem køle helt af inden de kommes i en kagedåse.
Se også min opskrift på vaniljekranse.
Skriv et svar