Tapas: æg i olivenolie

Tapas med æg i olivenolie, krydret med salvie og timian. Serveret med aioli og stegt palmekål. Det er en lækker tapas eller en let forret.

Tapas: æg i olivenolie med timian og salvie

Jeg elsker tapas og kan godt lide at kombinere det spanske med det danske og hvad der hører årstiden til. I denne ret er det oprindelig tænkt, at man skal bruge vagtelæg. Det kunne jeg ikke få, så i stedet har jeg anvendt danske økologiske æg.

Man kan ane smagen af salvien og timianen i æggene, som jeg har anbragt oven på et lag af salvie og timian.

Æggene skal trække min 1 døgn i køleskabet. De kan holde sig i nogle dage.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

Æg i olivenolie:
  • 2 æg.
  • 2 dl olivenolie.
  • 7 blades alive.
  • 1 kvist timian.
Tilbehør:
Aioli:
  • ½ dl mayonnaise.
  • ½ tsk dijonsennep.
  • 1 fed hvidløg.
Palmekål:
  • 4 blade palmekål.
  • ½ dl valnødder.
  • 2 dadler.
  • 2 spsk olivenolie til stegning.

Tilberedningstid: 30 minutter.

Trækketid: mindst et døgn.

Æg i olivenolie med salvie og timian

Tapas: æg i olivenolie

Tilberedning:
Tapas: Æg i olivenolie

Start mindst 1 døgn før retten skal serveres.

1 Kog æggene hårde i 10 minutter. Afkøl æggene og pil dem.

2 Skyl salviebladene og timiankvisten og tør dem godt. Læg dem i bunden af et glas med låg.

3 Anbring de afkølede og pillede æg oven på krydderurterne. Hæld olivenolie over til det dækker æggene. Læg låget på og lad æggene trække i køleskabet mindst et døgn.

Aioli:

4 Rør mayonnaise og sennep sammen i en skål.

5 Rens hvidløgsfeddet og hak det fint.

6 Rør det hakkede hvidløgsfed sammen med mayonnaise og sennep og sæt det på køl til det skal serveres.

Palmekål:

Tilberedes umiddelbart inden servering.

7 Skyl palmekålen grundigt og tør det godt. Skær den grove stilk af og skær bladene i tynde strimler.

8 Hak valnødderne groft.

9 Fjern stenene fra dadlerne og skær dem i mindre stykker.

10 Varm olivenolien op på en pande og steg palmekålen sammen med de hakkede valnødder og dadlerne. Palmekålen skal være blød uden at være slasket.

Servering:

11 Del æggene i kvarte og anret 2 kvarte på hver tallerken. Fordel den stegte palmekål rundt om æggene og anret aiolien i små klatter på tallerkenen.

Jeg serverede et hjemmebagt baguette til retten.

Streg

Se også min opskrift på Butterdejsnitter med løgkompot og gedeost.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: