Alle mine julekager

Julekager og andet julebagværk. Det er snart december og det kribler i flere af os for at komme i gang med juleforberedelserne.

Derfor har jeg samlet mine bageopskrifter på små og store kager til Julen så de er nemme at finde. Klik på JULEBAGVÆRK i menuen.

December er en måned jeg ser frem til med lys i sindet, når november-mørket lægger sig over landet.

Julebagværk og nisser

For mange familier er julemåneden forbundet med stress og jag for at nå alle de fælles arrangementer i vuggestue, børnehave og skole. Forældre som kæmper med at nå at bage de pølsehorn, eller for at få købt de pakker som skal leveres til bingospillet.

Jeg har altid elsket december måned. Der er en bestemt stemning med  julelys og alle juleforberedelserne. Det gælder både juledekorationer, julebagning, julemaden og julegaver.

Julelysene lyser op både på land og i byerne. Når man kører gennem landet efter mørkets frembrud lyser lysguinanderne op på husene. Det ene mere fantasifuldt end det andet og nogle måske også lidt for meget. Men jeg glædes over dem uanset hvordan de ser ud.

Der er noget særligt at gå igennem byen og kigge på juleudstilling og mødes med en god veninde til et glas gløgg eller en kop kaffe.

Rykker sammen

December er også måneden, hvor vi rykker lidt tættere sammen. Vi mødes i familie- og vennelag for at værne om vores forskellige tradition. Vi samles om at kreere smukke juledekorationer og julepynt.

Så mødes vi selvfølgelig om at bage julekager. Vi finder de gamle opskrifter frem og hygger os, både voksne og børn, med at rulle dej, udstikke og dekorere kager.

Vi tænder lys, drikker gløgg og spiser æbleskiver. Vi bygger en forventning op til de mange dage vi skal være sammen.

Jeg har besøgt min nabo Paradisets gårdbutik for at vælge et juletræ, som vi kan fælde sammen med børnebørnene og børnene. Der er sat sløjfe på træet og sendt et billede afsted, så de kan være sikre på at træet er der.

Juletræet skal fældes

Julekager og andet Julebageværk

Småkager hører julemåneden til, og vi samles omkring en god kop kaffe eller te og nyder en småkage til.

Julebagværk

Det er en af julens goder. Vi samles med venner og familie, tænder stearinlys i denne mørke tid og hygger og nyder samværet over god mad og gode julekager.

Jeg har samlet mine bageopskrifter på små og store kager til Julen så de er nemme at finde. Klik på JULEBAGVÆRK i menuen.

Glædelig for-Jul.
?
Vibeke Brønnum

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: