Jødekager med kanelsukker og mandler

Jødekager er blevet en småkage, som vi i Danmark bager til jul.  Det er en småkage med kanelsukker og mandler.

Jødekager

At småkagen er blevet kaldt en jødekage stammer tilbage fra 1700-tallet, hvor småkagen med kanel og sukker blev solgt af jødiske bagerier.

Senere er der så kommet mandler til, da mandler er blevet en mere almindelig ingrediens i julesmåkager.

I år har jeg flottet mig med at købe økologiske mandler. Jeg har købt dem i  et kiloposer.

Ingredienser:

120 stk jødekager

  • 250 g hvedemel.
  • 200 g smør.
  • 50 g sukker.
  • ½ tsk kanel.
  • ½ tsk natron.
  • Skal af en ½ citron.
  • 1 æg
Til pyntning:
  • 50 g sukker.
  • 1 tsk kanel.
  • 1 æg.
  • 80 g smuttede mandler.

Tilberedningstid: 2 timer.

Bagetid: 8 – 10 minutter ved 180 grader konventionel varme.

Tilberedning:
Jødekager

1 Kom melet sammen med natron og kanel i en bageskål. Riv citronen og kom skallen i melet.  Skær  smørret i mindre stykker og ælt det sammen med melet. Kom til sidst ægget i og ælt det hele hurtigt sammen. Lad dejen hvile i køleskabet 1 time.

2 Bland sukker og kanel. Pisk ægget sammen og hak mandlerne.

3 Del dejen i 2 portioner. Rul dejen ud på et melstrøet bord. Dejen skal være 1-2 mm tyk.

4 Stik små runde kager ud med en udstikker – det kan f.eks. være et glas – på ca. 5 cm i diameter. Læg kagerne på et bageplade med bagepapir.

5 Pensl kagerne med æg, drys kanelsukker på kagerne og derefter hakkede mandler.

6 Bag kagerne ved 180 grader i 8 – 10 minutter.

7 Når kagerne er bagt lægges de på en kagerist til de er afkølede, hvorefter de lægges i en kagedåse.

Streg

Se også min opskrift på Vaniljekranse.

 

 


 

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: