Jødekager med kanelsukker og mandler
Jødekager er blevet en småkage, som vi i Danmark bager til jul. Det er en småkage med kanelsukker og mandler.
At småkagen er blevet kaldt en jødekage stammer tilbage fra 1700-tallet, hvor småkagen med kanel og sukker blev solgt af jødiske bagerier.
Senere er der så kommet mandler til, da mandler er blevet en mere almindelig ingrediens i julesmåkager.
I år har jeg flottet mig med at købe økologiske mandler. Jeg har købt dem i et kiloposer. 120 stk jødekager Tilberedningstid: 2 timer. Bagetid: 8 – 10 minutter ved 180 grader konventionel varme.Ingredienser:
Til pyntning:
Tilberedning:
Jødekager
1 Kom melet sammen med natron og kanel i en bageskål. Riv citronen og kom skallen i melet. Skær smørret i mindre stykker og ælt det sammen med melet. Kom til sidst ægget i og ælt det hele hurtigt sammen. Lad dejen hvile i køleskabet 1 time.
2 Bland sukker og kanel. Pisk ægget sammen og hak mandlerne.
3 Del dejen i 2 portioner. Rul dejen ud på et melstrøet bord. Dejen skal være 1-2 mm tyk.
4 Stik små runde kager ud med en udstikker – det kan f.eks. være et glas – på ca. 5 cm i diameter. Læg kagerne på et bageplade med bagepapir.
5 Pensl kagerne med æg, drys kanelsukker på kagerne og derefter hakkede mandler.
6 Bag kagerne ved 180 grader i 8 – 10 minutter.
7 Når kagerne er bagt lægges de på en kagerist til de er afkølede, hvorefter de lægges i en kagedåse.
Se også min opskrift på Vaniljekranse.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar