Honningkager og honningkagehus

Honningkager og honningkagehus hører julen til. Børn og voksne kan være med på hver deres niveau.

 

Honningkager

Honningkagehuset

Opskriften til dette honningkagehus kræver lidt længere forberedelse, da der skal tilberedes en fordej, som skal trække i 3 uger. Men så får du også en skøn smag.

Når honningkagerne er bagt skal de lægges i køleskabet for at få den karakteristiske bløde konsistens.

Du kan også finde en hurtigere vej til honningkagehuset i denne opskrift.

Ingredienser:

Fordej:
  • 250 g hvedemel.
  • 250 g honning.
Honningkagedej:
  • 500 g fordej.
  • 1½ æggeblommer.
  • 1 tsk potaske.
  • ½ tsk stødt kanel.
  • ½ tsk stødt ingefær.
  • ½ tsk stødt nelliker.
  • 1 tsk g hjortetakssalt (natron kan også bruges).
Overtræk:
  • 200 g mørk chokolade.
  • 400 g flormelis.
  • Rød frugtfarve.
Samling af honningkagehuset:
  • 100 g sukker.

Tilberedningstid:

Fordej: Hviletid på 3 uger.

Honningkagedej: 15 minutter.

Bagetid: 8 – 10 minutter ved 180 grader konventionel varme.

Hviletid for honningkager: 12 timer i plastikpose.

honningkager og byggeelementer

Honningkagehus

Tilberedning:
Honningkager og kagehus

Fordej:

1 Hvedemel og honning æltes sammen og lægges i en skål med husholdningsfilm over. Dejen stilles i et køligt rum i 3 uger.

Det bliver en meget hård dej. Men når den æltes sammen med de øvrige ingredienser bliver den blød og nem at rulle ud.

Honningkagedej:

2 Smulr fordejen og kom den i en skål. Rør potasken ud i æggeblommerne og kom dem i skålen sammen med krydderierne og hjortetakssalt.

3 Ælt dejen til en blød og smidig dej.

4 Rul dejen ud på et melstrøet bord i en tykkelse af 4 mm. Stik figurer ud af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir.

5 Bag kagerne ved 180 grader i 8-10 minutter.

6 Læg dem på en kagerist for at blive afkølet.

7. Læg de afkølede honningkager i en plastikpose og læg dem i køleskabet til næste dag.

Honningkager skal helst være bløde og når honningkagerne er blevet bagt, bliver de hårde.

8 Smelt chokoladen over vandbad og kom et tyndt lag på kagerne.

9 Når chokoladen er afkølet, kan kagerne pyntes med glasur.

Du skal kun komme chokolade og glasur på den samme dag, som de skal spises.

Honningkagehus:

1 Tegn en skabelon til kagehuset

Kagehuset består af:

  • 2 sider på 20 x 15 cm.
  • 2 tagstykker på 22 x 15 cm.
  • 2 gavle 15 cm brede og 15 cm høje med en trekant som er yderligere ca. 12 cm høj . Altså samlet højde på gavlen på ca. 27 cm.
  • Skorstenen består at 2 stykker på 2 x 2 cm.

2 Rul dejen ud og skær dejen ud efter skabelonen.

3 Kagehuset bages på samme måde som honningkagerne.

4 Kagestykkerne pensles med chokoladen.

5 Samling af huset:

  1. Smelt sukkeret på en pande.
  2. Når sukkeret er smeltet dyppes siderne i det smeltede sukker. Sæt huset sammen med det samme.

Streg

Se også min opskrift på Honningkager til pynt og til at spise.

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: