Plumkage som konfekt

Plumkage som konfekt er julekagen. Plumkage skal der til hver jul. I år skal julekagen have en lidt anden smag og jeg har sammensat kagen med en ny variation af krydderier og tørrede frugter. Kagen er sat i ovnen og vil stå klar den 24. december.

Plumkage som konfekt

Julen er fuld af traditioner og plumkagen er en af mine faste indslag. Plumkagen skal i år have en ny smag og derfor har jeg skiftet nogle af krydderierne og de tørrede frugter ud.

Jeg vil dog gerne have at min kage smager af jul og derfor afspejler de ny krydderier også julen. Det bliver en rigtig konfektkage med smag af fennikel, ingefær og appelsin. Fennikel skal med sin lakridssmag erstatte nellikernes meget kraftige smag. Ingefær har jeg også valgt både som syltet frugt og krydderi. Appelsinen skal erstatte den syrlige citron. Cocktailbærrene er røget ud til fordel for appelsinskaller.

Plumkage som konfekt

Jeg er startet med min plumkage her den første uge i december, og regner med at den er klar den 24. december.

Du kan stadig nå at være med, hvis du er med på forsøget.

Ingredienser:

Du skal bruge en springform på 22 cm i diameter.

Kage:
  • 150 g mandler.
  • 150 g dadler uden sten.
  • 110 g svedsker uden sten.
  • 200 g tørrede abrikoser.
  • 150 g rosiner.
  • 75 g korender.
  • 75 g syltet ingefær.
  • 100 g appelsinskaller.
  • 100 g sukat.
  • 1 tsk fennikel stødt.
  • 1 tsk kanel.
  • 1 tsk kardemomme.
  • 1 tsk ingefær stødt.
  • ½ tsk salt.
  • 275 g mel.
  • 250 g blødt smør.
  • 250 g muscovadosukker.
  • 1 spsk mørk sirup.
  • Revet skal af en appelsin.
  • Saft af en appelsin.
  • 6 æg.

Køb ½ flaske rom. Du skal ikke bruge det hele, men rom er altid godt at have i huset.

Overtræk:
  • 150 g abrikosmarmelade.
  • 350 g marcipan.
Icing:
  • 1½ æggehvide – pasteuriseret.
  • 500 g flormelis.
  • 1 spsk glucosesirup.
  • Saft af ½ citron.
  • 100 g grøn fondant.

Tilberedningstid: 5 timer.

Bagetid: 3½ time ved 140 grader konvention varme.

Trækketid: 2 til 3 uger.

Tilberedning:
Plumkage som konfekt

1 Smut mandlerne og hak dem groft.

2 Skær eller hak dadler, svedsker, abrikoser og det syltede ingefær i mindre stykker.

3 Kom melet i en skål og bland krydderierne i melet.

4 Bland de hakkede frugter og mandler sammen med rosiner og korender i melet. Brug hænderne, så frugterne bliver skilt ad og ikke danner klumper.

5 Pisk smørret med en håndmixer. Kom muscovadosukkeret i smørret og pisk det godt sammen.

6 Pisk æggene sammen og pisk det i smør og sukkerblandingen.

7 Skyl appelsinen godt og riv skallen. Pres saften af appelsinen. Pisk det sammen med den mørke sirup i smør, sukker og æggeblandingen.

8 Bland det hele sammen med melblandingen. Sørg for at det bliver vendt godt rundt, indtil melet er helt optaget.

9 Kom bagepapir i bunden af en springform og smør formen med smør.

10 Kom dejen i formen og bage den ved 140 grader konventionel varme i 3½ time. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind i kagen. Hvis der ikke hænger noget ved strikkepinden er kagen færdig.

11 Lad kagen køle af i springformen.

12 læg kagen i en kagedåse fores med madpapir og hæld 2- 3 spsk rom over kagen. Lad kagen trække en uge og hæld rom over kagen igen. Gentag processen 1 – 2 gange til afhængig af hvor meget rom du synes kagen skal have.

Streg

Se også min opskrift på Krydderkage som smager af jul.

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: