Røget laks med gedefriskost

Røget Laks med gedefriskost og syltede rødløg på et stykke ristet rugbrød er en lækker tapas og meget simpel at tilberede.

Laks med gedefriskost

Den røgede salte laks sammen med smagen af gedeost og de sursøde rødløg giver en god smagssymfoni. Gedefriskosten er rørt op i lidt mayonnaise. Cremen skal have en dominerende smag af gedefriskosten.

De råsyltede rødløg er hurtige at tilberede og er klar til at spise efter et døgn. Du finder opskriften her på bloggen.

Denne tapas af røget laks og gedefriskost serverer jeg med flere andre tapas. Det er forskelligt hvor mange tapas jeg serverer. Hvis menuen består udelukkende af tapas serverer jeg 5 – 7 tapas. Selvfølgelig afhænger det af hvor store mine tapas er.

Tilberedningstid: 15 minutter.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

  • 200 gr røget laks i skiver.
  • 4 tynde skiver rugbrød.

Gedeost creme:

  • 2 spsk mayonnaise.
  • 100 g Rondelè (gedefriskost).
  •  ½ tsk tørret rosmarin.
  • Peber.
Tilbehør:
  • Syltede rødløg.
  • Et bundt frisk dild til pynt.

Tilberedning:
Røget laks med gedefriskost

Gedefriskost creme:

1 Rør mayonnaise og rygeost godt sammen. Knus den tørrede rosmarin i en morter og rør den i cremen. Smage cremen til med peber.

Anretning:

2 Rist rugbrødet og skær det i kvarte.

3 Skær laksen i mindre stykker og anret den på rugbrødsstykkerne.

4 Kom en lille tsk creme på laksen. Anret nogle skiver råsyltede rødløg oven på.

5 Pynt med dild.

Anret den røgede laks på et fad og kom rygeeostecremen ved. Pynt med frisk dild.

Streg

Se også min opskrift på tapas med græskar og squash.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: