Brosten som julesmåkager

Brosten som julesmåkager. Det er lækre småkager fulde af markant smag og som er lidt seje og bløde indeni, serveret med glasur.

Brosten som julesmåkager

 

Konsistensen på brosten kan minde lidt om konsistensen på honningkager. Småkagerne har dog en anden smag, da der er mandler og sukat i kagerne, og de er lidt sejere. Så er der ikke smør i brosten.

Det er min mand Karsten, som har bragt brosten ind i julekagesortimentet. Da han ikke havde nogen opskrift, tog det mig nogle år at finde frem til en opskrift, som kunne matche den smag, som han huskede fra sin barndom. Det er heldigvis lykkes med denne opskrift med både sukat og mandler.

Jeg er ellers ikke så vild med sukat, men her smager det fortræffeligt. Vi nyder gerne en enkelt brosten med glasur til teen eller kaffen her i julemåneden.

Jeg kommer først glasur på lige før småkagerne skal serveres. Jeg tilberede en lille portion glasur, som jeg har stående i køleskabet i ca 1 uge. Så tilbereder jeg en ny portion.

Ingredienser:

Ca. 60 stk brosten.

Småkagedej:
  • 250 g honning.
  • 100 g mørk farin.
  • 75 g mandler.
  • 50 g sukat. (Kan købes hakket).
  • Revet skal af ½ citron.
  • 1 æg.
  • 1 æggeblomme.
  • 400 g mel.
  • 1 tsk natron.
Glasur:

Til alle brosten.

  • 250 g flormelis.
  • 1 – 2 æggehvider.

Tilberedningstid: 2 timer.

Afkøling af dej: 2 timer.

Bagetid: 12 minutter ved 175 grader konventionel varme.

Brosten som julesmåkager

Brosten - dejen er klar

Tilberedning:
Brosten som julesmåkager

1 Smut mandlerne og hak dem. Hak sukaten. Skyl citronen og riv skallen fint.

2 Smelt honning og farin i en gryde eller pande. Kom mandler, sukat og citronskal OG INGEFÆR??? i den smeltede honning og farin og rør det godt rundt. Lad det køle lidt af.

3 Pisk æg og æggeblomme sammen og rør det i den lune honning og farinmasse.

4 Bland mel og natron og rør det massen. Ælt dejen godt sammen. Stil dejen i køleskabet i et par timer. Dejen kan også stå i køleskabet til næste dag.

5 Tænd ovne på 175 grader konventionel varme og tag dejen ud af køleskabet og tril dejen til små kugler.

6 Læg dem på en bageplade med bagepapir og bage dem 12 minutter ved 175 grader.

7 Lad småkagerne køle af på en kagerist og lad dem køle helt af, før de lægges i en kagedåse.

Glasur:

8 Tilbered en lille portion af glasuren inden servering af dine brosten.

Streg

Se også min opskrift på Fedtebrød med citronglasur.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: