Lasagne med squash og gulerødder
Lasagne med squash og gulerødder og så selvfølgelig rigelig med bechamelsauce og revet parmesan.
Jeg vil gerne anvende mindre kød uden dog helt at undvære kødet i denne lasagne. I stedet har jeg så tilført flere grøntsager. Grøntsagerne gør at jeg har kunnet halvere mængden af kød.
Både squash og gulerødder har en lettere sødlig smag, hvilket passer godt til tomaterne. Min lasagne med squash og gulerødder er godkendt af mine børnebørn, som er meget kritiske over for nye smagsnuancer i maden.
Bechamelsaucen er en opbagt sauce. Jeg anvender olivenolie til denne sauce.
En god lasagne er efter min mening kendetegnet ved at have mange lag med kødsauce, lasagneplader og bechamelsauce. Der er 4 lag i min lasagne med squash og gulerødder.
Jeg serverer en salat af rød spidskål og råsyltede rødløg til lasagnen.
Ingredienser:
Opskriften er til 8 – 10 personer.
2 ovnfaste fade på 20 x 30 cm.
Kød og grøntsagssauce:
- 400 g hk oksekød.
- 1 mellemstort løg.
- 2 fed hvidløg.
- ½ squash.
- 2 gulerødder.
- 2 ds hk tomater.
- 2 spsk koncentreret tomatpuré.
- 2 tsk tørret oregano.
- 2 tsk tørret timian.
- Salt og peber.
- 3 spsk olivenolie til stegning
Bechamelsauce:
- 1½ dl olivenolie.
- 2½ dl hvedmel.
- 7 dl mælk.
- 1 tsk revet muskatnød.
- Salt og peber.
Sammenlægning af lasagnen:
- 24 lasagneplader.
- Parmesanost til at rive over lasagnen.
Tilberedningstid: 45 minutter.
Bagetid: 25 minutter ved 200 grader varmluft.
Tilberedning:
Lasagne med squash og gulerødder
Kød og grøntsagssauce:
1 Rens løget og hvidløgsfeddene. Hak løget groft og hvidløgsfeddene fint.
2 Skyl squashen og riv den groft. Skræl gulerødderne og riv dem fint.
3 Varm olienolien op i en gryde. Svits løg og hvidløg kort uden at de tager farve.
4 Kom den revne squash og de revne gulerødder i gryden og steg dem med i nogle minutter til de er blevet bløde.
5 Tilsæt det hakkede oksekød og steg det sammen med grøntsagerne. Steg kødet til det er helt gennemstegt.
6 tilsæt de hakkede tomater og tomatpuré sammen med krydderierne. Kog det op og lad det simre i 20-25 minutter.
Bechamelsauce:
7 Varm olivenolien op i en gryde. Tilsæt melet og kog det igennem til alt melet er optaget i olien.
8 Spæd til med mælk indtil saucen har fået en konsistens af tyk sauce. Kog saucen godt igennem. Sluk for varmen og smag saucen til med salt, peber og muskatnød.
Sammenlægning af lasagnen:
9 Lasagnen bygges op med skiftevis et lag kød og grøntsagssauce, lasagneplader og bechamelsauce. 4 lag kød og grøntsagssauce og 4 lag bechamelsauce.
10 Slut af med at rive parmesanost over det sidste lag bechamelsauce.
11 Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 – 25 minutter. Lasagnen skal være gylden.
Server en salat til lasagnen.
Se også min opskrift på Pastasauce med palmekål og salvie.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar