Lammekølle i tomatsauce
Lammekølle i tomatsauce er en lækker spansk ret stegt i rødvin og sherry. Langtidsstegt i tomatsauce. Garneret med abrikoser, svesker og pinjekerne.
Retten er en fuldtræffer i smagsnuancer af sødt, surt, bittert, salt og umami. Man bliver simpelthen glad af at spise denne lammekølle i tomatsauce.
Kødet på lammekøllen er så mørt at det smelter på tungen.
Jeg serverede retten blot med et lækkert hjemmebagt baguette. Brødet bruger man til at dyppe i saucen, så man får det hele med. Der er ingen grund til at servere noget andet til.
Lammekølle i tomatsauce kalder dog på et fyldigt og krydret glas rødvin.
Ingredienser:
Opskriften er til 6 – 8 personer.
Lammekølle:
- 1 lammekølle på ca 2 kg.
- Olivenolie til stegning.
- 2 spsk mel.
- 1 helt hvidløg.
- 1 dl rødvin.
- 1 dl cremet sherry.
- Salt og peber.
Tomatsauce:
- 1 stort løg.
- 5 – 6 tomater.
- 6 – 7 salvieblade.
- Olivenolie til stegning.
- 150 g svesker.
- 150 g tørrede bløde abrikoser.
- 50 g pinjekerner.
- Salt og peber.
Tilberedningstid: 3 timer.
Stegetid for lammekøllen: 2 timer.
Tilberedning:
Lammekølle i tomatsauce
Tomatsauce:
Start med tomatsaucen.
1 Skyl tomaterne og skær dem i mindre stykker.
2 Rens løget og skær det i mindre stykker.
3 Skyl salviebladene og hak dem fint.
4 Varm olivenolien op på en pande. Steg de hakkede salvieblade sammen med løgene i nogle minutter.
5 Kom tomaterne på panden og lad det hele simre i ca 15 minutter.
6 Smag tomatsaucen til med salt og peber og sluk for varmen.
Lammekølle:
7 Skær det tynde ben af lammekøllen. Det gør det nemmere at stege.
8 Skil hvidløget ad i fed uden at tage skallen af.
9 Vend lammekøllen i melet.
10 Varm olivenolien op i en stegegryde. Steg lammekøllen på alle sider til den er gylden.
11 Steg de hele hvidløgsfed med i nogle minutter.
12 Hæld rødvinen over lammekøllen og skru ned for varmen. Lad det hele simre i nogle minutter til rødvinen er næsten fordampet.
13 Hæld sherryen over lammekøllen og lad det simre nogle få minutter. Drys salt og peber over lammekøllen.
14 Hæld tomatsaucen over lammekøllen og lad den simre under låg i 1½ – 2 timer.
15 Kom sveskerne og abrikoserne i saucen og lad dem koge med de sidste 10 minutter af stegetiden.
16 Drys pinjekernerne over inden serveringen.
Jeg serverede retten med et hjemmebagt flûte. Du finder opskriften på mit flûte her.
Du kan også se min opskrift på Indisk karryret med ingefær og koriander.
Skriv et svar