Kransekage med blød nougat

Kransekage med blød nougat pyntet op til nytårsaften sammen med min sønnesøn Osvald. Kransekagen er pyntet med guldstøv og klar til at blive serveret.

Kransekage med blød nougat

Det er snart nytårsaften og Osvald og jeg synes at der skal en god kransekage til denne specielle aften. Selvfølgelig skal det være en kransekage bygget op med ringe og pyntet med guldstøv og serpentinere.

Vi har besluttet at komme blød nougat i vores kransekage. Kransekagedejen rulles fladt ud og den bløde nougat rulles ind i dejen.

Der skulle have været 10 kranse på kransekagen, men de to af ringene gik i stykker, da jeg skulle tage dem af pladen. Det er vigtigt at anvende en bred spatel til at tage kransene af pladen.

Ingredienser:

Der bliver 10 kranse og en top.

Kransekagedej:
  • 500 g rå marcipan.
  • 150 g flormelis.
  • 40 g æggehvider.
Fyld:
  • 100 g blød nougat.
Glasur:
  • 50 g flormelis.
  • 20 pasteuriserede æggehvider.

Tilberedningstid: 6 timer.

Nedkøling: 3 – 4 timer.

Bagetid: 12 minutter ved 180 grader konventionel varme.

Kransekagedej

Kransekager klar til bagning

Kransekage med blød nougat

Tilberedning:
Kransekage med blød nougat

1 Ælt marcipan og flormelis sammen i en skål.

2 Ælt æggehviden i lidt af gangen. Kransekagedejen bliver lidt klistret, men det gør ikke så meget, da den skal på køl. Læg kransekagedejen i køleskabet i 3 – 4 timer.

3 Tag dejen ud af køleskabet og del den op i stykker på 2 stykker på 300 g og det sidste stykke på knap 90 g.

4 Rul de to stykker ud på et tørt køkkenbord til en pølse på 80 cm og det sidste stykke på 14 cm. Tryk pølserne flade til de er 4 cm i bredden. Løsn dejen fra bordet med en bagespatel.

5 Skær den bløde nougat ud i tynde stænger på ca 4 mm i højden og bredden.

6 Anbring nougatstængerne midt på kransekagedejen. Fold dejen op om den bløde nougat og vend kransekagestangen med hæftningen ned ad.

7 Skær nu stangen ud i stykker på 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24 og 26 og et stykke på 4 cm til en rund kugle til toppen.  Man kan sagtens sætte to mindre stykker sammen til et større stykke, så det hele går op.

8 Fold stængerne sammen til en krans og glat ydersiden med en spatel og tryk siden lidt ind så du får en skrå yderside. Tryk det sidste stykke sammen til en kugle. Sørg for at den bløde nougat er dækket af dej.

9 Sæt kransene på en bageplade med bagepapir. Kom et stykke bagepapir over kransene og tryk dem let med en bageplade.

10 Bag kransene I 12 minutter ved 180 grader konventionel varme.

11 Tag dem ud af ovnen og løft kransene over på en kagerist. Brug en bred bagespatel, da kagerne let brækker over når de er varme og bløde.

Glasur:

12 Si flormelis i en skål. Pisk æggehvide og flormelis med en elpisker til glasuren danner toppe, når piskeriset løftes.

13 Kom glasuren i en sprøjtepose. Jeg anvender en sprøjtepose af plastik. Klip det yderste af tuden af. Hullet skal ikke være større en ca 2 mm.

14 Anbring den nederste krans på et kagefad og sprøjt glasuren på kransen. Anbring den næste krans oven på og sprøjt denne med glasur. Fortsæt på samme måde til alle kranse er anbragt. Slut af med den runde kugle på toppen. Drys evt. guldstøv ud over kransekagen.

Streg

Se også min opskrift på Macaron, mundbidder af søde sager.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: