Anderilette med rødløg

Anderilette er trevlet andekød i eget fedt – et virkeligt elegant pålæg, eller en udsøgt lille forret. Jeg har tilberedt min anderilette med laurbær og timian og serveret den med råsyltede rødløg. Rødløgene giver en god kontrast til den fede anderilette.

Anderilette med rødløg

 

Anderilette er som rødvin. Den bliver bedre jo længere den lagres. Det er sagt af en franskmand, så det må jeg tro på. Anderilette er and som jo er konserveret i andefedt, som er et konserveringsmiddel, man har anvendt i århundreder.

Forskellen på confit de canard og anderilette er blot, at andekødet i anderilette rives fra hinanden inden det konserveres i fedt.

Jeg tror dog at jeg vil nøjes med at lade min anderilette stå højst et par måneder, før den bliver spist. Der er heller ikke nogen stor risiko for at den bliver for gammel, her i huset. Jeg er overbevist om at min anderilette er spist med udgangen af januar med mindre jeg våger insisterende over den.

Jeg har anvendt andelår, som jeg har kogt i fedt i 3 timer indtil kødet bogstavelig talt er faldet fra hinanden.

Ingredienser:

Der bliver 4 glas af ca 220 ml af portionen.

  • 4 andelår (frosne andelår skal tøs op før tilberedning).
  • 400 g andefedt.
  • 2 kviste timian.
  • 4 laurbærblade.
  • 1 tsk salt.
Tilbehør:

Tilberedningstid: 4 timer.

Kogetid: 3 timer.

Anderilette

Tilberedning:
Anderilette med rødløg

1 Kom andelårerne i en gryde sammen med andefedtet. Sæt det over ved lav varme. Fedtet skal smelte langsomt, så andelårerne ikke brænder på.

2 Når fedtet koger kommes de skyllede timiankviste, laurbærbladene og saltet i. Lad andelårerne simre ved lav varme i 3 timer.

3 Tag de kogte andelår op af gryden. Riv kødet fra hinanden med gafler. Fordel kødet i små glasskåle med glaslåg, som er tætsluttende eventuelt med en gummiring.

4 Si andefedtet og hæld det over andekødet.

5 Kom et laurbærblad og nogle råsyltede rødløgsringe oven på anderiletten. Luk glassene med et tætsluttende låg og sæt glassene i køleskabet.

Anderiletten er klar til at blive spist dagen efter. Den kan også holde sig et par måneder i køleskabet.

Server anderiletten på knækbrød eller et godt madbrød med råsyltede rødløg.

Streg

Se også min opskrift på Coq au vin.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: