Apfelstrudel sprød og fyldig

Apfelstrudel sprød og fyldig. Det er en lækker sprød kage med flere lag tynd dej. Den serveres med let pisket flødeskum.

Apfelstrudel med flødeskum

Apfelstrudel er en østrigsk ret og serveres også i de lande, som tidligere hørte til det store hertugdømme Østrig-Ungarn.

Den er bagt af papirtynd dej som rulles sammen om fyldet.

Dejen er en slags filodej. Den skal være meget tynd og efter østrigsk metode skal dejen være ausgezogen. Det betyder trukket ud. Den skal være så tynd at man skal kunne læse avis igennem den.

Det lyder måske en smule svært. Men hvis du følger denne opskrift, så er jeg næsten sikker på at det vil lykkes dig at tilberede en perfekt apfelstrudel

Apfelstrudel skal serveres lun med let pisket flødeskum til. Det er lækkert til såvel eftermiddagskaffen eller som dessert.

Ingredienser:

10 – 12 personer.

Der skal anvendes et bomuldsklæde på ca 1½ x 1½ m.

Dej:
  • 250 g mel.
  • ½ tsk salt.
  • 1 æg.
  • 1½ dl varmt vand.
  • ½ tsk citronsaft.
  • 125 g smeltet smør til pensling af dejen.
Fyld:
  • 1 kg æbler
  • 100 g brun farin.
  • 70 g mandler
  • 75 g rosiner
  • Revet skal af 1 citron.

2 spsk flormelis til at pynte kagen med

Tilberedningstid: 2 timer.

Hviletid for dejen: 30 minutter.

Bagetid: Kagen bages i 35 – 40 minutter ved 180 grader konventionel varme.

Apfelstrudel med fyld

Apfelstrudel dej

Apfelstrudel bagt

Tilberedning:
Apfelstrudel, sprød og fyldig

Dej til Apfelstrudel:

1 Kom ingredienserne i en skål og ælt dejen godt igennem til du får en blank smidig dej. Læg den i en skål og læg et fugtigt klæde over. Lad dejen hvile 30 minutter.

Fyldet:

2 Skræl æblerne og fjern kærnehuset. Skær æblerne i tynde skiver.

3 Skold og smut mandlerne og hak dem groft.

Udrulning af dejen:

4 Bred klædet ud på bordet og drys mel over.

5 Rul dejen ud på klædet, så stor som muligt.

6 Træk dejen ud så den bliver så tynd som muligt, ved at tage hænderne ind under dejen og bred den ud. Dejen er meget elastisk. Det gør ikke så meget at dejen brister lidt et enkelt sted.

Fyld og sammenrulning:

7 Skær de tykke ender af dejen.

8 Smelt smørret og pensl dejen med det smeltede smør.

9 Fordel fyldet oven på dejen. Først æblerne, derefter mandler og rosiner og den brune farin. Riv til sidst citronskallen over fyldet.

10 Rul dejen sammen om fyldet som en roulade ved at trække og løfte op i viskestykket, og styr sammenrulningen med viskestykket. Du får nu en fin pølse.

11 Rul din apfelstrudel over på en bageplade med bagepapir ved hjælp af viskestykket.

12 Pensl kagen med resten af det smeltede smør.

13 Bag din apfelstrudel i en forvarmet ovn på 180 grader i 35 – 40 minutter.

14 Drys flormelis over med en si.

Server flødeskum eller is til.

Streg

Se også min opskrift på Brownie med valnødder.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: