Gule ærter med flæsk og pølse
Klassisk gammeldags gule ærter tilberedt med flæsk og medisterpølse. Det er en rigtig vinterspise her til lands. Jeg vil sige en klassisk dansk vinterret.
De gule ærter er kogt på flæsk, danske efterårsurter og grøntsager. I princippet kan man sagtens spise de gule ærter uden kød nu hvor vi skal tænke over hvor meget kød vi skal spise.
Det er en ret som kan fryses. Jeg serverer ofte ærterne på anden- og tredie-dagen uden kød.
“Møllerens gule ærter” gør det rimelig nemt at tilberede gule ærter. De skal blot koge i fem minutter efter at kød og grøntsager er kogt.
Ingredienser:
Retten er til 6 – 8 personer
- 1 pakke Møllerens Gule ærter (450 g).
- 1 stykke magert stribet flæsk på ca 500 g.
- 2 tsk salt.
- 3 gulerødder.
- 1 porre.
- 10 skalotteløg.
- ¼ selleri.
- 1 persillerod.
- 4 mellemstore kartofler.
- 2 kviste timian.
- 1 laurbærblad.
- 500 g medisterpølse.
- Peber.
Tilbehør:
- Rødbeder.
- Sennep.
Tilberedingstid: 2 minutter.
Kogetid: 1½ time.
Tilberedning:
Gule ærter med
flæsk og medisterpølse
1 Kom flæsket i en gryde og dæk det til med vand. Lad det koge op og skum suppen. Skyl timiankvistene og kom dem ned i gryden sammen med et laurbærblad og salt. Lad kødet koge i ca 1 time.
2 Gør grøntsagerne i stand. Skær gulerødder og porrer i tynde skiver. Skær kartofler, selleri og persillerod i terninger.
3 Kom grøntsagerne og medisterpølsen i de sidste 20 minutter af kogetiden.
4 Tag det stegte flæsk og medisterpølsen op, samt timiankvistene.
5 Kom ærterne i suppen og kog suppen til den tykner. Det tager ca 5 minutter.
6 Skær medisterpølsen ud i mindre stykker og steg stykkerne på panden i olivenolie eller smør.
Server de gule ærter i dybe tallerkener og server kødet til med sennep og rødbeder.
Hvis jeg tilbereder gule ærter til gæster serverer jeg ofte crepe Suzette til.
Se også min opskrift på porresuppe med kartofler og bacon.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar