Tynde sprøde pizzaer

Tynde og sprøde pizzaer, sådan skal pizzaer være. Fyldet skal være simpelt og samtidig smage af noget. Her er nogle af mine forslag til gode og velsmagende pizzaer.

Tynde og sprøde pizzaer

 

Jeg bruger en bagesten, og det kan være en udfordring at få pizzaerne ind i ovnen uden at de sorte oliven eller andet fyld falder af.

Løsningen er mel, masser af mel på køkkenbordet, hvor pizzaen gøres klar. Det er også vigtig med en god pizzaspatel som er glat. 

Dejen skal tilberedes dagen før. Så får man det bedste resultat. Dejen skal æltes godt igennem og formes til boller, som sættes i køleskabet til næste dag.

Jeg bager som regel mine pizzaer med surdej. Men du kan også bage af en gærdej. Det gælder dog stadig at dejen helst skal tilberedes 10 – 12 timer og formes til boller, før de rulles ud.

Jeg forbereder alle pizzaerne med fyld inden jeg bager dem. pizzaerne kan så spises med det samme de kommer ud af ovnen.

Ingredienser:

Der bliver 4 pæne pizzaer af begge portioner.

Pizzadej med gær:
  • 2½ dl koldt vand.
  • 5 g gær.
  • 400 g hvedemel.
  • 10 gr havsalt.
  • 1/2 dl olivenolie.
Pizzadej med surdej:
Opfrisket surdej:
Pizza-dej:
  • 100 g opfrisket surdej (fuldkorn).
  • 200 g vand.
  • 400 g hvedemel eller pizzamel.
  • ½ dl olivenolie.
  • 10 g fint havsalt.
Pizzafyld:
Grundfyld til alle pizzaer:
  • 2 store dåser koncentreret tomatpure 140 g.
  • 400 g revet Mozzarella.
  • 4-6 fed hvidløg.
  • Tørret oregano.
  • Chilipulver.
  • Salt og peber.
  • 1 løg.
  • Sorte oliven.
Øvrigt fyld til fire slags pizzaer: 
  • Ansjoser i olie 50 g.
  • 50 g Gorgonzola.
  • ½ Chorizopølse.
  • 50 g tyndt skåret bacon.
  • 100 g frisk mozzarella.
  • 4 spsk pesto. Opskriften finder du her.

Tilberedningstid: 70 minutter.

Opfriskning af surdej: 8 – 10 timer.

Hævetid for dejen: 10 – 12 timer. (Med og uden surdej).

Bagetid: 5 minutter ved 225 grader varmluft.

Pizza med ansjoser og sorte oliven

Pizza med gorgonzola og sorte oliven

Tynde og sprøde pizzaer

Tilberedning:
Tynde sprøde pizzaer

Pizzaerne kan bages på en bagesten eller en bageplade beklædt med bagepapir.

Dej:

Hvis du bruger surdej, skal dejen friskes op 8 – 10 timer inden pizzadejen æltes.

1 Ælt dejen sammen til en glat og smidig dej. Del dejen i 4 små boller og læg dem på en melstrøet tallerken, kom film over og læg dem i køleskabet til næste dag.

2 Hvis du bruger bagesten, sættes den i ovnen og ovnen tændes på 225 grader varmluft.

Hvis du bruger bageplader, anbringes pizzaerne på bagepapir, som glides over på bagepladen inden den bages.

Gør fyldet klar så det er lige til at fordele på pizzaerne:

3 Rens hvidløgsfeddene og hak dem fint. Rens løget og hak det fint.

4 Dræn oliven for lage og anbring dem i en skål.

5 Dræn den friske mozzarella for lage. Skær den i tynde skiver.

6 Tilbered basilikumpestoen. Du finder opskriften her:

7 Skær skindet at chorizopølsen og skær den i tynde skiver.

8 Dræn ansjoserne og læg dem på en tallerken.

9 Gør gorgonzolaen klar.

10 Skær baconen ultra tyndt.

Udrulning og fyldning af pizzaerne:

11 Kom masser af mel på køkkenbordet. Tag bollerne ud af køleskabet og rul dem ud.

12 Kom et tyndt lag koncentreret tomatpure på dejen.

13 Strø et pænt lag revet Mozzarella oven på. Strø hakkede løg oven på. Fordel det hakkede hvidløg over osten og løgene, og drys krydderierne på.

Pizza med ansjoser:

14 Fordel 4 – 6 ansjoser på grundfyldet og fordel en håndfuld sorte oliven på pizzaen.

Pizza med Gorgonzola:

15 Fordel gorgonzolaen oven på grundfyldet ved at smulre osten. Fordel herefter en håndfuld sorte oliven.

Pizza med Chorizo:

16 Fordel tynde skiver pølse på grundfyldet og en håndfuld sorte oliven.

Pizza med bacon og mozzarella:

17 Fordel skiver af frisk mozzarella på grundfyldet. Derefter baconskiver og slut af med at fordele basilikumpesto oven på fyldet.

Bagning:

18 Pizzaerne bages i ovnen indtil osten er smeltet og dejen er gylden.

 

Hold øje med ovnen.
Det går hurtigt. Max 5 minutter.

 

Jeg serverer en chili-olie til pizzaerne, så man kan gøre pizzaen stærkere, hvis man har lyst til det.

Streg

Du kan også se min opskrift på Pizzaer med pesto, kartofler og skinke.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: