Brunsviger med rigelig remonce

Brunsviger – en lækker og saftig kage for de rigtige kageelskere. Remoncen er det afgørende. Den skal kunne smages i hele kagen.

Brunsviger til kaffen

Det er en nem kage, som er lækker til morgenbrunchen, børnefødselsdagen eller ganske enkelt til en kop kaffe.

Kagedejen til brunsviger skal være meget klistret, så remoncen skan trænge igennem dejen under bagningen.

Brunsvigerens historie:

Jeg synes at det er lidt sjovt at dykke ned i historien på kager, som vi opfatter som en egnskage. Fynboerne har taget patent på kagen, som om den stammer fra Fyn. Det er da også en kendsgerning at man på Fyn har gjort den 11. oktober til Brunsvigerens dag.

Brunsvigeren kan dog spores tilbage til Tyskland i 1800-tallet, hvor den kendes som Braunschweiger Dickkuchen.

Fynboerne må dog gerne beholde æren for mig, og jeg vil gerne være med til at fejre den 11. oktober med at bage en brunsviger.

Opskrift er til en bradepande på 30 x 21 cm. Den er nem at bage og kan let fordobles til en stor bradepande, som vil passe til en større brunch.

Brunsviger med remonce

Ingredienser:

Opskriften passer til et ovnfast fad på 30 – 21 cm.

Hvis ingredienserne fordobles, vil den passe til en almindelig bradepande.

Dej:
  • 2 dl mælk.
  • 25 g gær.
  • 1 æg.
  • ½ tsk kardemomme.
  • ½ tsk salt.
  • 50 g blødt smør.
  • 250 g mel.
Remonce:
  • 250 g brun farin.
  • 225 g smør.

Tilberedningstid: 1½ time.

Hævetid: 45 minutter.

Bagetid: 15 minutter ved 200 grader konventionel varme. Brunsvigeren sættes i en ovn ved 250 grader. Der skrues straks ned til 200 grader.

Brunsvigerdej

Tilberedning:
Brunsviger

Brunsvigerdej:

1 Lun mælken og opløs gæren i den lune mælk.

2 Smulr smørret i melet.

3 Kom de øvrige ingredienser i melet sammen med mælken og rør dejen sammen. Dejen er meget klistret.

4 Kom dejen i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Lad dejen hæve i ca 45 minutter.

Remonce:

5 Smelt smørret og den brune farin i en kasserolle. Rør det godt, indtil smørret og den brune farin bliver en ensartet masse.

6 Lad remoncen køle lidt af.

7 Hæld over dejen. Sørg for at remoncen fordeles over hele dejen.

Remonce på brunsvigerdejen

8 Sæt kagen i en 250 grader varme ovn. Skru straks ovnen ned til 200 grader.

Streg

Se også min opskrift på Toscakage.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: