Sprød grønkålsalat
Sprød grønkålsalat med hasselnødder og svedsker er her serveret til en god traditionel kalveschnitzel med råstegte kartoffelskiver.
Grønkål er en lækker dansk kål, som kan serveres i mange forskellige udgaver. Grønkålen kan også serveres til mange forskellige retter.
Vi er heldigvis begyndt at anvende grønkål i mange moderne variationer, så de unge også kan blive tiltrukket af denne skønne og sunde kål.
Jeg har stegt grønkålen i ovnen, så den er blevet knasende sprød og serveret den med en vinaigrette.
Grønkålens skarpe smag, som dæmpes en smule med svedskerne og den lidt søde vinaigrette, gør den sprøde grønkålsalat til et lækkert tilbehør til den lidt tunge ret som en wienerschnitzel med råstegte kartofler kan være.
Ingredienser:
Opskriften er til 4 personer som tilbehør.
Grønkålsalat:
- 200 g frisk grønkål.
- 50 g hasselnødder.
- 10 – 15 svedsker uden sten.
- 4 spsk olivenolie.
- Salt.
Vinaigrette:
- ½ dl god olivenolie.
- ½ tsk dijonsennep.
- 1 tsk flydende akaciehonning.
- 1 spsk hvidvinseddike.
Tilberedningstid: 30 minutter.
Tilberedning:
Sprød grønkålsalat
1 Sæt ovnen på 200 grader. Skær den grove stilk af grønkålen og del den i mindre blade. Skyl grønkålen godt og lad den dryppe af.
2 Anbring de afdryppede grønkålsblade på en bageplade med bagepapir. Fordel olivenolien over grønkålen og drys lidt salt over.
3 Bag grønkålen på den næstøverste hylde i ovnen i ca 10 minutter. Indtil grønkålen er blevet sprød og gylden. Vend dem en gang i mellem, så alle blade bliver sprøde. Tag dem ud og lad dem køle af.
4 Rist i mellemtiden nødderne på en pande ved svag varme i ca 10 minutter. Lad dem køle af.
5 Hak nødderne groft.
6 Skær svedskerne i mindre stykker.
7 Anret den sprøde grønkål på et fad. Fordel de hakkede nødder og svedskerne over grønkålen.
Vinaigrette:
8 Rør ingredienserne sammen til vinaigretten.
9 Hæld vinaigretten over den sprøde grønkålsalat.
Se også min opskrift på Wienerschnitzel med ærter og gulerødder.
Skriv et svar