Quiche Lorraine: Simpelt, lækkert

Quiche Lorraine er en klassisk fransk tærte. Det er en madtærte med fyld af grøntsager eller kød, og som spises i Frankrig til morgenmad, frokost eller aften.

Quiche Lorraine med spinatsalat

Quiche Lorraine er efter min mening den bedste klassiske franske madtærte. Man kan købe den i alle delikatesseforretninger, slagterforretninger og bagerforretninger i Frankrig. De små quiche er nemme at håndtere, når man er på farten eller skal have en hurtig frokost på en bænk i en park.

En af de franske opskrifter, som jeg har kigget på beskriver, at nøglen til en perfekt quiche er simpliciteten. Det er jeg helt enig i. Det er også en simpel ret, som bliver utrolig lækker med en tomatsalat eller anden frisk salat.

Et glas rødvin klæder også retten. Det skal, efter min mening, være en simpel Côtes du Rhône. Fløden går jeg ikke på kompromis med. Det mener jeg er kernen i en god quiche.

Råvarer quiche lorraine

Ingredienser

Opskriften passer til en tærteform på 22 – 26 cm.

Tærtedej:
  • 60 g grahamsmel eller rugmel.
  • 150 g hvedemel.
  • 120 g smør.
  • 2 spsk koldt vand.
  • 1 tsk fint havsalt.
Fyld:
  • 8 – 11 skriver tørsaltet bacon.
  • 8 – 12  skiver Gruyère-ost. (Emmentaler kan også anvendes).
  • 3 æg.
  • 2 dl fløde.
  • Salt og peber.
  • Revet skal af en halv citron (kan udelades).

Tilberedningstid: 60 minutter.

Bagetid: 30 minutter ved 200 grader konventionel varme.

Quiche med bacon og ost

Tilberedning:
Quiche Lorraine

Tærtedejen:

1 Kom melet i en skål. Skær smørret i terninger og kom det i melet sammen med vand og salt. Ælt dejen sammen. Du kan også ælte dejen på en foodprocessor.

2 Spred dejen ud på en tærteform. Det er ikke nødvendigt at smøre formen, når der er smør i dejen.

3 Tænd ovnen på 200 grader konventionel varme.

Fyld til quiche Lorraine:

4 Steg baconskiverne på panden. De skal ikke steges for meget, da de stadig skal være bløde.

5 Skær 8 skiver Gruyère.

6 Pisk æggene sammen og pisk fløden i. Kom salt og peber og revet citronskal i æggeblandingen.

7 Fordel baconen på tærtebunden og læg guyère oven på.

8 Hæld til sidst æggeblandingen over.

9 Bag quichen bages på 200 grader i ca. 30 minutter til quichen er gylden oven på.

Server din quiche Lorraine med en salat, som passer til årstiden.

Streg

Se også min opskrift på Blomkålsgratin med ærter.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: