Salat med sprødstegte kikærter

Salat med sprødstegte kikærter. Den fyldige salat består af spidskål, sprødstegte kikærter, avocado, rejer, hummus, og æg. Salaten er serveret med skiver af surdejsbrød, stegt i olivenolie.

Salat med sprødstegte kikærter

 

Da køleskabet skulle tømmes og avocadoerne spises, blev denne salat et godt mix. Salaten udgør et fuldt måltid og kan serveres både som en frokosttallerken eller som et fuldt middagsmåltid.

Kikærterne serveres i denne vintersalat, både som stegte og i hummus.

Æggene spejles på begge sider, samtidig med at blommen skal være flydende.

Jeg har serveret hummus til salaten. Det giver den ekstra smag. Hummus kan købes i ethvert supermarked. Du kan også tilberede din hummus efter denne opskrift som jeg beskrevet nedenfor. Kikærter kan købes forkogte på dåse.

Salat med sprødstegte kikærter kan anrettes på et fad eller portionsanrettet på tallerkener.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

  • ½ spidskål.
  • 2 avocadoer.
  • 1 lille rødløg.
  • 100 g rejer (frosne eller i lage).
  • 2 dl kogte kikærter.
  • 1 fed hvidløg.
  • 1 kvist timian.
  • 2 blade salvie.
  • 125 g mozzarella.
  • 4 æg.
  • 4 skiver godt madbrød.
  • 50 g humus.
  • 4 spsk olivenolie til stegning
  • 1 glas hummus.
Hummus:
  • 200 g forkogte kikærter.
  • 1 dl olivenolie.
  • 1 spsk citronsaft.
  • 2 fed hvidløg.
  • En kvart rød chili uden de hvide kerner.
  • Salt.
  • En halv tsk spidskommen.
  • En smule ahornsirup.

Tilberedningstid: 45 minutter.

Tilberedning:
Salat med sprødstegte kikærter

Hummus:

1 Rens hvidløgsfeddene. Skyl og rens chilifrugten for de hvide kerner.

2 Kom de forkogte kikærter sammen med hvidløg, chilifrugten og olivenolien i en foodprocessor. Blend ingredienserne til en cremet konsistens.

3 Kom krydderierne og citronsaften i den blendede hummus.

Salat med sprødstegte kikærter:

4 Rens hvidløgsfeddet og snit det fint sammen med timian og salviebladene.

5 Varm en spsk olivenolie op på en pande og svits krydderurterne et kort øjeblik på panden. Kom kikærterne på panden og steg dem sprøde og gyldne sammen med krydderurterne. Kom dem i en skål og lad dem køle af.

6 Skyl spidskålen og skær den i tynde skiver.

7 Rens rødløget og hak det fint.

8 Skær avocadoerne igennem og tag kødet ud af skallen. Skær avocadoerne i skiver.

9 Dræn mozzarellaen godt for lage. Skær dem i skiver.

10 Varm olivenolie op på en pande og steg brødskiverne på panden på begge sider til de er gyldne. Tag dem af panden og stil dem til side.

11 Spejl æggene. De skal steges ganske kort og vendes. Anbring en eller et par skiver mozzarella oven på æggene så snart de er blevet vendt.

12 Anret spidskålen på et fad eller på 4 tallerkener. Fordel kikærterne oven på spidskålen. Fordel avocadoskiverne og gem nogle få til brødet. Anret de drænede rejer.

13 Kom til sidst spejlægget på brødet sammen med nogle skiver avocado.

14 Drys de hakkede rødløg over salaten.

 

Streg

Se også min opskrift på Fyldig salat med grønne linser.

 

 

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: