Specier med nødder og Tranebær
Specier med nødder og tranebær. Specierne er sprøde med en karamelliseret smag.
Nødderne i mine specier er hakket fint sammen med tranebær. Det er en lækker lille sag, som man kan synde med til en kop kaffe.
Når man kun drikker en enkelt kop kaffe om dagen, smager det fantastisk med en enkelt småkage. Det er ligegyldigt om det er formiddag eller eftermiddag.
Jeg lægger dejen til specier den ene dag og bager kagerne næste dag. Dejen skal rulles til en rulle, så man kan skære småkagerne tyndt.
Ingredienser:
Mængde: ca 75 stk.
- 200 g mel.
- 150 g smør.
- 150 g sukker.
- 2 æggeblommer.
- 100 g nødder.
- 25 g tranebær.
- Korn af en ½ vaniljestang.
Tilberedningstid: 90 minutter.
Hviletid i køleskab: min 2 timer. Gerne til næste dag.
Bagetid: 5 minutter ved 200 grader konventionel varme.
Tilberedning:
Specier med nødder og tranebær
Dej til specier med nødder og tranebær:
1 Hak nødderne og tranebærrene fint. Uden at nødderne bliver til mel.
2 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem ud i lidt af sukkeret. De fordeler sig bedre i dejen.
3 Smulr smørret i melet. Jeg anvender en foodprocessor til at blande mel og smør.
4 Ælt vaniljesukker, sukker, æggeblommer, de hakkede nødder og tranebær sammen med smør og melblandingen. Ælt dejen hurtigt sammen.
5 Form dejen til en rulle på ca 4 cm i diameter. Pak dejrullen ind i madpapir og læg den i køleskabet i min 2 timer.
Bagning af specier:
6 Tænd ovnen på 200 grader konventionel varme.
7 Skær dejrullen ud i tynde skiver og anbring kagerne på en bageplade belagt med bagepapir.
8 Bag specierne i ca 5 minutter.
9 Tag dem ud og anbring specierne på en kagerist. Når de er kolde kommes de i en kagedåse.
Se også min opskrift på Ingefær cookies med valnødder.
Skriv et svar