Spaghetti med palmekål og skinke

Spaghetti med palmekål og skinke er en sauce tilsat gulerødder og krydret med timian og flydende honning.

Spaghetti med palmekål og skinke

 

Saucen tilberedes og den kogte pasta eller spaghetti vendes i saucen. Som det sig hør og bør til en spaghettiret drysses frisk revet parmesan over retten.

Jeg synes at det er en god skik at vende den kogte spaghetti i saucen inden den serveres. Det gør retten mere komplet i smagen. Det er jo også sådan italienerne serverer pasta- og spaghettiretter.

Jeg er vild med palmekål, som har en helt speciel krydret smag. Smagen og konsistensen af stegt palmekål er næsten som tang.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

Spaghettisauce:
  • 200 g kogt skinke.
  • 10 blade palmekål.
  • 3 gulerødder.
  • 1 kvist timian.
  • 2 fed hvidløg.
  • 2 spsk flydende honning.
  • 1 dl fløde.
  • 3 spsk olivenolie til stegning.
  • Salt og peber.
Spaghetti:
  • 250 g spaghetti.
  • Et stykke parmesanost til at rive over retten.

Tilberedningstid: 40 minutter.

Vandet til speghettien sættes over, når grøntsager og skinke er gjort i stand og hakket.

Spaghetti med palmekål og skinke

Tilberedning:
Spaghetti med palmekål og skinke

1 Gør grøntsagerne i stand: Skyl palmekålen god og skær den i tynde strimler. Skræl gulerødderne og hak dem groft. Rens hvidløgsfeddene og hak dem fint. Skyl timiankvisten og rib bladene af.

2 Skær skinken i mindre stykker.

3 Sæt rigelig med vand over til spaghettien. Tilsæt salt og spaghetti, når det koger. Kog spagettien ca 10 min eller til den er kogt, som du ønsker det. Jeg vil gerne have min spaghetti lidt al dente.

4 Varm 2 spsk olivenolie op på en pande og svits de hakkede gulerødder sammen med det fint hakkede hvidløg i få minutter. Tilsæt den flydende honning og timian. Skru ned for varmen og lad dem stege møre ved svag varme. Pas på at de ikke bliver for mørke.

5 Kom skinken på panden og tilsæt fløden. Lad det koge op. Smag til med salt og peber.

6 Varm 1 spsk olivenolie op på en pande og svits den strimlede palmekål indtil palmekålen er blevet sprød drys lidt fint salt over.

7 Hæld vandet fra spaghettien og vend den i saucen. Kom den stegte palmekål over.

8 Server retten med frisk revet parmesanost.

Streg

Se også min opskrift på Spaghetti Carbonara.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: