Torsk i mayonnaise
Torsk i mayonnaise som restemad. I min version er det nærmere en luftig torskecreme. Det er en lækker frisk ret, som jeg serverede som en tapas i skaller af hvidkål sammen med smørristede skiver af blomkål og kapers.
Jeg havde serveret kogt torsk med sennepssovs og havde en rest kogt torsk tilbage. Kold kogt torsk er efter min mening ikke det mest spændende at spise som anden dags mad.
Til denne torskecreme eller mousse blandede jeg en meget let pisket flødeskum sammen med mayonnaise. Jeg vælger at piske fløden i hånden, så den ikke bliver for stiv. Det giver en let og skummende creme. Der var også noget fiskesennep og revet peberrod tilbage som jeg har rørt i cremen.
Torskecremen har jeg anrettet i små hvidkålsblade.
Ingredienser:
Opskriften er til 4 – 6 personer.
- 300 g kogt torsk.
Torskecreme:
- ½ dl fløde.
- 4 spsk mayonnaise.
- 2 tsk rørt fiskesennep.
- 2 tsk fint revet peber.
- 1 tsk rørsukker.
- Salt og peber
- 3 spsk kapers.
Tilbehør:
- 4 – 6 små hvidkålsblade.
- 5 blomkålsbuketter.
- 2 spsk vand.
- 15 g smør til stegning.
- Kapers som pynt.
- 1 citron.
Tilberedningstid: 20 minutter.
Tilberedning:
Torsk i mayonnaise
1 Pisk fløden meget let.
2 Rør flødeskummet sammen med mayonnaise.
3 Rør kapers, fiskesennep, peberrod, og rørsukker i cremen. Smag cremen til med salt og peber.
4 Riv den kogte torsk fra hinanden og vend den i fløde-mayonnaisecremen.
Tilbehør:
5 Løsn forsigtig hvidkålsbladene fra hvidkålshovedet. Skyl dem godt. Lad dem dryppe af.
6 Skyl blomkålsbuketterne grundigt. Skær de enkelte buketter i skiver.
7 Kom et par skefulde vand på panden og smelt smørret i vandet på panden. Anbring blomkålsskiverne på panden og steg dem gyldne.
8 Skyl citronen og skær den i mindre både.
9 Fordel torskecremen på hvidkålsbladene og anret dem på et fad sammen med de smørstegte blomkålsskiver. Pynt med kapers og lidt grønt.
Jeg har serveret en enkelt hvidkålssalat til torskecremen og pyntet med brøndkarse.
Se også min opskrift på Ærøtorsk under Nytårsmenu: Nytårstorsk med tilbehør.
Skriv et svar