Toscakage med mandeltopping
Toscakage som på samme tid knaser og smelter på tungen. Sammensætningen af citronens syrlige smag med den knasende sødlige karamel-overflade.
Det er en klassisk kage.
Toscakage med mandeltopping var min mors favoritkage. Det er også hendes opskrift jeg har fulgt til denne kage.
Mandler og citron giver kagen en lækker sammensætning til en god og smagfuld kage med en sprød karamelagtig overflade.
Citronens syrlige smag passer godt til den knasende sødlige karameloverfalde.
Kagen har den fantastiske egenskab, at den på samme tid både knaser og smelter på tungen.
Toscakage med mandeltopping består af en grundkage og topping. Mens grundkagen forbages tilberedes toppingen, som smøres på inden den sidste bagning.
Ingredienser:
Brug en springform eller anden form med høj kant på 23 – 24 cm i diameter.
Toscakage – Grundkage
- 3 æg.
- 200 g sukker.
- 150 g smør.
- Revet skal og saft af 1½ citron.
- 3 spsk fløde.
- 150 g mel.
- 1½ tsk bagepulver.
Mandeltopping
- 75 g mandler.
- 75 g smør.
- 75 g sukker.
- 1½s psk mel.
- 2 spsk fløde.
Tilberedningstid: 75 minutter.
Bagetid: 45-50 minutter ved 150 grad varmluft.
Tilberedning:
Toscakage med mandeltopping
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
Grundkage:
1 Skyl citronerne grundigt. Riv skallen af citronen og pres saften af citronerne.
2 Pisk æg og sukker skummende. Smelt smørret og kom det i æggeblandingen i en tynd stråle under piskning. Kom derefter citronskal og citronsaften sammen med fløden i dejen og pisk den godt igennem.
3 Mel og bagepulver sies og vendes rundt i dejen.
4 Smør en tærteform med smør. Kom dejen i tærteformen. Jeg bruger en tærteform af rustfri stål med løs bund, som ikke behøver at blive smurt.
5 Sært tærten i en forvarmet ovn på 150 grader varmluft i 20 minutter.
Mandeltopping:
6 Hak mandlerne groft. Smelt smør og sukker i en kasserolle. Kom mandlerne i gryden og rør dem godt rundt.
7 Kom derefter fløde og mel i. Lad det koge op inden det skal kommes på kagen.
8 Tag kagen ud af ovnen. Fordel mandeltoppingen på kagen og bag den færdig i 15 – 20 minutter til overfladen er blevet gylden.
Kagen serveres kold. Den kan sagtens holde sig i et par dage og stadig bevare den gode, fugtige smag.
Jeg har mange kageopskrifter på bloggen:
Har du prøvet min Squashkage. Se opskriften her.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar