Fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller med creme, remonce og chokolade. Det er fastelavn, så jeg vil ikke snyde mine læsere for min favoritopskrift på fastelavnsboller.

Fastelavnsboller med creme

Det er en gammeldags fastelavnsbolle med en dej med smør og gær. Dejen kan godt være lidt klistret. Samtidig er den dog nem at arbejde med, og det bliver en lækker fastelavnsbolle.

Det er vigtigt med et godt fyld, så jeg har fyldt fastelavnsbollerne med både creme og remonce samt chokolade.

Ingredienser:

Der bliver 16 fastelavnsboller.

Dej:

  • 300 g smør.
  • 600 g hvedemel.
  • 1 spsk rørsukker.
  • 1 tsk kardemommepulver.
  • 40 g gær.
  • 2½ dl mælk.
  • 2 æg.

 

Creme:
  • 2½ dl sødmælk.
  • Korn af ½ stang vanilje.
  • 3 æggeblommer.
  • 70 g sukker.
  • 20 g maizena.

 

Remonce:
  • 100 g marcipan (brug en god marcipan med masser af mandler og mindre sukker).
  • 100 g blødt smør.
  • 60 g sukker.

Glasur:
  • 200 g flormelis.
  • 1 spsk cacao.
  • Vand.

Tilberedningstid: 2½ time.

Hævetid for dejen: 1 time for dejen og 20 minutter for de sammenlagte boller.

Bagetid: 15 minutter ved 200 grader varmluft.

Tilberedning:
Fastelavnsboller med creme:

Start med cremen, så den er klar, når bollerne skal formes.

Creme:

1 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

2 Kog mælken op sammen med vaniljekorn og den tomme vaniljestang,

3 Pisk æggeblommerne med sukkeret til en luftig æggesnaps. Rør maizenaen i æggesnaps.

4 Fjern vaniljestangen og hæld mælken i æggemassen under kraftig piskning.

5 Hæld æg- og mælkeblandingen tilbage i gryden og varm cremen til den tykner. Cremen må gerne koge et kort øjeblik, men pas på den ikke brænder på. Sæt cremen på køl i køleskabet til den skal bruges.

Dej:

6 Bland sukker og kardemomme i melet.

7 Skær smørret i mindre stykker og ælt smørret ind i melet til det er jævnt fordelt i melet.

8 Lun mælken og opløs gæren i mælken.

9 Pisk æggene sammen og hæld gæropløsningen og æggeblandingen i melet.

10 Ælt dejen til en smidig og blød dej. Lad det hæve 1 time på køkkenbordet.

Remonce:

11 Rør marcipan, smør og sukker sammen med en gaffel. Den må helst ikke røres med en elmikser, da remoncen let vil skille.

12 50 g mørk chokolade med et kakaoindhold mellem 60 og 70% skæres i mindre stykker til at lægge oven på cremen og remoncen

Formning af bollerne:

13 Del dejen i to dele og rul dejen ud til en rektangulær firkant ca 3 mm tyk. Dejen skal ikke æltes.

14 Skær 8 firkanter af dejen. Anbring en stor skefuld creme på hver firkant, derefter en klat remonce og slut af med et chokolade.

15 Saml dejen over fyldet og form en rund bolle. Læg bollen med samlingen nederst på en bageplade med bagepapir.

16 Lad bollerne hæve i 20 cm på pladen. Bages ved 200 g varmluft i 15 min.

 

17 Bollerne pyntes med smeltet chokolade eller glasur af flormelis blandet med kakao.

Streg

Se også min opskrift på fastelavnsboller med flødeskum, creme og syltetøj.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: