Surdejsboller med gulerødder

Surdejsboller med gulerødder. Gulerodsbollerne har en lækker sød smag og flot krumme.

Surdejsboller med gulerødder

Morgenboller, burgerboller og madpakkeboller: Surdejsboller med gulerødder er lækre at servere som morgenbrød. De er også velegnede som burgerboller. Surdejsbollerne med gulerødder er saftige og holder sig godt i en madkasse.

Dejen er udelukkende håndteret i hånden efter de gamle franske principper med autolyse, eau de bassinage og foldning.

Jeg har revet gulerødderne fint og indarbejdet de revne gulerødder lige inden den anden foldning. Se hvordan her:

.

Ingredienser:

20 boller

  • 225 g opfrisket fuldkornssurdej.
  • 200 g Ølandshvede.
  • 800 g Hvedemel med min. 11% proteiner.
  • 775 g vand.
  • 20 g salt.
  • 275 g fint revet gulerod.

Tilberedningstid: 20 timer med en opfrisket surdej.

Hævetid i alt: 12 – 16 timer.

Bagetid: 15 minutter ved 225 grader varmluft.

Surdejsboller med gulerødder

Surdejsboller med gulerødder

Tilberedning:
Surdejsboller med gulerødder

1 Bland den opfriskede surdej med Ølandshvede, hvedemel og 500 g af vandet. Ælt dejen godt igennem til en ensartet dej.

Autolyse:

2 Tildæk dejen med et gennemvædet klæde og lad dejen stå på køkkenborder ca 1 time.

Eau de bassinage:

3 Arbejd den restende mænge vand ind i dejen over 5 – 6 gange. Gem en smule til saltet.

4 Vrid fingrene rundt i dejen og vend dejen indtil vandet er indarbejdet. Gentag denne fremgangsmåde til alt vandet er optaget med undtagelse af en god skefuld vand.

5 Drys saltet over dejen og hæld resten af vandet over. Benyt samme metode som før med at vride rundt i dejen med fingrene indtil al salt og vand er optaget.

6 Lad dejen hvile med det fugtige klæde over i 20 minutter.

Foldning:

7 Dejen foldes i alt tre gange. Løft op midt under dejen og fold den bagover. Drej fadet ¼ omgang og fold igen. Gentag til du er kommet hele vejen rundt. I alt 4 gange. Lad dejen hvile i 20 minutter tildækket.

8 Gentag foldningen. Lad dejen hvile i 20 minutter tildækket.

9 Gentag foldningen en sidste gang. Sæt dejen i køleskabet med det fugtige klæde over. Lad dejen hæve til næste dag. Dejen kan stå fra 10 – 20 timer i køleskabet.

Bagning:

10 Sæt en plade med bunden op midt i ovnen og tænd ovnen på 225 grader varmluft. Hvis du har en bagesten, skal du selvfølgelig anvende den.

11 Tag dejen ud af køleskabet og hæld den ud på et melstrøet bord. Fold den ene halvdel ind over den anden. På den måde låser du dejen, så den ikke flyder ud.

12 Læg bagepapir på en bageplade. Skær bollerne ud med en kniv eller en bagespatel.

13 Sæt pladen ind i ovnen oven på den plade der ligger der og træk pladen tilbage.

14 Bag bollerne i 15 minutter ved 225 varmluft. Du kan tjekke bagningen ved at bruge et bagetermometer. Kernetemperaturen skal være 99 grader.

Streg

Se også min opskrift på Specier med nødder og tranebær.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: