Tapas med dadler og blå ost

Tapas med dadler og blå ost er en lille tapas fuld af mange smagsnuancer. Denne smagsfulde  tapas har jeg serveret på en bund af vårsalat.

Tapas med stegte dadler, bacon og blød blå ost

Denne tapas er sammensat af dadler og bacon stegt i to slags sherry – en sød og halvtør sherry. Det er håndskårne baconskiver jeg anvender, da jeg synes at den skivede bacon man køber forsvinder helt, når den bliver stegt. Det gælder både smag og bacon. Jeg har tilsat friske kviste i timian under stegningen.

Jeg har lagt skiver af den bløde blåskimmelost fra Castello over retten på panden, og gratineret retten i ovnen indtil osten har fået lov til at smelte uden at den flyder helt ud.

Jeg vil anbefale at drikke et glas tør sherry som Tio Pepe til denne tapas. Så kan man samtidig lade som om man sidder på en spansk fortovsrestaurant med masser af liv i gaden.

Ingredienser:

Opskriften er til 2 personer.

  • 5 saftige dadler.
  • 2 skiver bacon.
  • ½ dl tør sherry.
  • ½ dl halvtør sherry.
  • 3 kviste timian.
  • 4 skiver blød blåskimmelost.
  • 50 g vårsalat.

Tilberedningstid: 20 minutter.

Tapas med dadler og blå ost

Tilberedning:
Tapas med dadler og blå ost

1 Skyl timiankvistene og vårsalaten. Fjern stenen fra dadlerne og skær dem i mindre stykker.

2 Skær baconskiverne i mindre tern.

3 Steg baconterningerne på en tør pande, til de er halv gennemstegte.

4 Kom dadlerne på panden til baconen sammen med timiankvistene. Hæld de to slags sherry på panden og lad retten simre i 5 minutter.

5 Varm grillen i ovnen op.

6 Fordel skiver af den bløde blåskimmelost på retten og sæt panden under grillen.

7 Retten er færdig, når osten lige akkurat er smeltet.

8 Fordel vårsalaten på tallerkener og anret denne tapas med stegte dadler, bacon og gratineret med en blød blåskimmelost på vårsalaten.

Streg

Se også min tapas Røget laks med gedefriskost.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: