Svineskank med sauerkraut
Svineskank med sauerkraut er en klassisk tysk egnsret. På et tysk spisekort er det Schweinhaxe auf Sauerkraut eller Eisbein mit Sauerkraut.
Den fermenterede hvidkål tilberedes ved kogning med forskellige krydderier. Svineskanken tilbedes ved kogning og stegning i ovn.
Der er masser af smag i både svineskanken og sauerkrauten. Drik gerne øl til retten, og du føler dig hensat til et hyggeligt tysk restaurant med rustikke møbler og en tæt og levende stemning.
Der er ikke så meget kød på en svineskank, der skal derfor to skanke til fire personer. Til gengæld mætter sauerkrauten godt.
Hvis du selv ønsker at tilberede sauerkraut, som er fermenteret hvidkål så er opskriften her.
Der er ingen ben i at tilberede sauerkraut. Fermenteringen tager blot 4 uger.
Jeg serverede kogte kartofler og sennep til retten.
Ingredienser:
Opskriften er til 4 personer.
Svineskank:
- 3 løg.
- 2 pastinak.
- 2 gulerod.
- 2 svineskank.
- 4 lauerbærblade.
- Salt og peber.
Sauerkraut:
- 800 g fermenteret hvidkål.
- 1 løg.
- 1 laurbærblad.
- 2 kviste timian.
- 250 g grøntsagsbouillon.
- 1 spsk sukker.
- 30 g smør.
Tilberedningstid: 2 timer.
Svineskank: Koges i 1 time og steges ½ time ved 200 grader varmluft.
Sauerkraut: Koges i 40 minutter.
Tilberedning:
Svineskank med sauerkraut
Svineskank:
1 Rens løgene og skær dem i kvarte. Skræl pastinakkerne og gulerødderne og skær dem i skiver. Skyl timiankvistene
2 Skyl svineskankene og tør dem godt.
3 Læg svineskankene i en gryde sammen med urterne og salt og peber. Hæld vand i gryden til svineskankene er dækket af vand.
4 Kog vandet op og fjern skummet. Kog svineskankene med låg ved svag varme i en time.
5 Tag svineskankene op af vandet og læg dem i et ovnfast fad.
6 Si suppen og gem ½ ltr til at hælde over svineskanken under stegningen.
7 Hæld noget af den siede suppe over svineskanken og steg den ved 200 grader i ½ time. Hæld den siede suppe over stegen et par gange under stegningen. Svineskanken er færdig, når den er blevet gylden og sprød.
Sauerkraut:
8 Rens løget og hak det groft.
9 Smelt smørret i en gryde og svits løgene i smørret uden at de tager farve.
10 Tilsæt den fermenterede hvidkål sammen med lauerbærbladet og timiankvisten. Svits det et øjeblik sammen med løgene.
11 Tilsæt grøntsagsbouillonen og lad sauerkrauten simre i 40 minutter. Du kan eventuelt tilsætte ½ tsk spidskommen, hvis du ønsker lidt mere smag til sauerkrauten.
Servering: Servér Svineskanken med sauerkraut, kogte kartofler og sennep. Byd en øl til maden.
Se også min opskrift på kogt torsk med kartoffelmos: Brandade de morue.
Skriv et svar