Risotto med salvie

Risotto med salvie er en enkel ret. Det gælder både tilberedning og smag. Salvien får lov til at stå klar og ren i smagen.

Risotto med salvie

Nogle gange er det enkle i sig selv smagfuldt og jeg synes at denne risotto med salvie er et klart eksempel på en enkel og elegant ret.

Jeg er vild med den kraftige smag, som salvien har. Vinen, løgene og parmesanen giver retten nogle understøttende smagsvarianter uden at overtage smagen.

Jeg har valgt Rosé i stedet for hvidvin, da Rosé er lidt mere neutral i smagen, hvilket jeg foretrækker.

Retten kan serveres som forret eller som et enkelt hovedmåltid.

Risottoen skal have en cremet konsistens og risene skal være kogt næsten ud. Jeg synes at de skal have en smule bid.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

  • 350 g risottoris.
  • 3 skalotteløg.
  • 2 fed hvidløg.
  • 4 spsk olivenolie
  • 3 spsk finthakket salvie.
  • 2 dl Rosé.
  • 1 ltr vand.
  • 1 grøntsagsbouillon.
  • 1½ dl revet parmesan.
  • 50 g smør.
  • Peber.

Tilberedningstid: ca 45 minutter.

Risotto med salvie

Tilberedning:
Risotto med Salvie

1 Rens skalotteløgene og hvidløgsfeddene og hak dem fint. Skyl salviebladene og hak dem fint.

2 Kog vandet.

3 Riv parmesanen fint.

4 Varm olivenolien op i en gryde.

5 Svits de finthakkede skalotteløg og hvidløgsfed i nogle minutter uden at de tager farve. Tilsæt de finthakkede salvieblade og lad dem stege med i nogle få minutter.

6 Tilsæt risene og steg dem med i et par minutter.

7 Tilsæt Roséen og rør rundt i risene indtil hvidvinen er helt optaget.

8 Tilsæt lidt af vandet sammen med grøntsagsterningen. Rør rundt indtil vandet er helt optaget i risene.

9 Fortsæt med at tilsætte vandet lidt af gangen og lad det blive optaget helt i risene inden der tilsættes mere vand. Risottoen er kogt færdig, når den har fået en cremet konsistens, hvor risene er næsten kogt ud. Risene må gerne have lidt bid.

10 Tilsæt parmesanen og rør godt rundt indtil den er smeltet. Smag eventuelt til med friskkværnet peber.

11 Tilsæt smørret og rør det rundt til det er smeltet.

Pynt med et par salvieblade, og server risottoen i skåle eller dybe tallerkener.

Streg

Se også min opskrift på Pastasauce med palmekål og salvie.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: