Terrine de campagne

Terrine de campagne, rustik og elegant på samme tid. Det kan ikke være mere landligt og fransk.

Terrine de campagne

Terrinen er sammensat af svinekød, oksekød og kyllingelever. Terrinen er krydret med alskens krydderier, og så er den bagt i vandbad i en bageform af stentøj.

Jeg serverede denne terrine de campagne med asier og råsyltede rødløg.

Når jeg serverer terrine de campagne og paté en croûte har jeg altid et indre billede af maleren Renoir af en frokost serveret i en fransk have med mange mennesker ved bordet. Et bord med overflod af mad og vin og glade mennesker.

 

Man bliver også glad af at spise de franske patéer og terriner med det skønne franske baguette til.Terrine de campagne

Terrine de campagne tager tid at tilberede og er måske også i den lidt komplekse ende af madlavning. Men hvis du følger opskriften her på siden, skal det helt sikker blive en god terrine.

Ingredienser:

Opskriften er til 10 – 12 personer.

En  bageform på 2 ltr med låg. Jeg har anvendt en bageform i stentøj.

  • 250 g røget spæk.
  • 15 g smør.
  • 1 løg.
  • 500 g hakket svinekød.
  • 250 g hakket oksekød.
  • 300 g kyllingelever.
  • 2 – 3 fed hvidløg.
  • ½ tsk allehånde.
  • ½ tsk stødt nellike.
  • ½ tsk revet muskatnød.
  • 1 spsk salt.
  • 1 spsk peber.
  • 2 æg.
  • 3 spsk cognac elle whisky.
  • 1 spsk salt.
  • 1 spsk frisk kværnet peber.
  • 250 g god kogt skinke i skiver.
  • 4 laurbærblade til formen og dekoration.
  • 3 kviste timian til formen og dekoration.

Tilberedningstid: 2½ time.

Bagetid: 1¼ time i vandbad ved 200 g varmluft.

Trækketid i køleskab: 1 døgn.

Foring af terrinen med spæk

Terrine de campagne

Tilberedning:
Terrine de campagne

Kødfyldet:

1 Hak kyllingeleveren groft.

2 Rens og hak løget groft. Hak hvidløget fint.

3 Smelt smørret i en gryde og svits løget i smørret sammen med hvidløget. Det skal ikke tage farve. Tag gryden af varmen.

4 Pisk æggene sammen og rør det i løgblandingen sammen med svinekødet, oksekødet, kyllingekødet, krydderierne allehånde, nelliker, salt og peber og cognac. Rør det hele godt sammen. Sørg for at krydderierne og de forskellige ingredienser bliver godt fordelt.

Fyldning af postejformen:

5 Læg et par laurbærblade og en lille kvist timian i bunden af postejformen.

6 Skær 50 g af spækket i tynde strimler. Læg dem oven på laurbærbladene og timiankvisten i et harlekinmønster.

7 Skær resten af spækket i tynde skiver og beklæd siderne af formen. Gem noget til at lægge oven på terrinen.

8 Kom ⅓ af kødblandingen i bunden af terrinformen.

9 Skær skinken i strimler på 2 cm i bredden og anret halvdelen af strimlerne oven på kødblandingen.

10 Kom ⅓ af kødblandingen oven på skinken og derefter resten af skinken.

11 Slut af med resten af kødblandingen og anret spæk i harlekinmønster oven på kødet.

12 Anbring et par laurbærblade og timinakviste oven på spækket. Sæt låget på.

13 Bag din terrine de campagne I vandbad 1¼ time ved 200 grader varmluft.

14 Tag terrinen ud af ovnen og lad den køle af i køleskabet.

Terrine de campagne bliver bedst hvis den trækker et døgn i køleskabet.

Server terrinen med cornichoner og et godt brød.

Streg

Se også min opskrift på Leverpostej og rødbeder.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: