Pulled lam med råsyltede rødløg

Pulled lam med råsyltede rødløg serveret som en tapas eller lille forret. Retten har en kraftig smag og de råsyltede rødløg giver det kraftige kød en god kontrast.

Pulled lam med råsyltede rødløg

Pulled lam er tilberedt på lammehals, som har simret i ovnen i flere timer.

Det er tidkrævende at tilberede retten, og alligevel rimelig nemt. Hvis det er en ren tapas aften, vil jeg tillade mig at tilberede flere mindre komplicerede retter som optakt til denne kraftige ret.

Opskriften på råsyltede rødløg finder du på bloggen her.

Du finder flere forslag til tapas i menuen på bloggen.

Ingredienser:

Opskriften er til 8 personer.

Du skal anvende et ovnfast fad med låg.

  • 4 skiver lammehals.
Krydderipasta:
  • 1 kvist timian.
  • 1 kvist rosmarin.
  • ½ citron – reven skal og saft.
  • 2 fed hvidløg.
  • 1 tsk paprika.
  • ½ tsk spidskommen.
  • 1 tsk kommen.
  • 1 spsk olivenolie.
  • ½ tsk salt.
  • Frisk kværnet peber.
Tilbehør:
  • 1 broccolihoved.
  • Råsyltede rødløg.

Tilberedningstid: 5 timer.

Stegetid: 3 timer og 40 minutter ved 175 grader konventionel varme.

Pulled lam med råsyltede rødløg

Tilberedning:
Pulled lam med råsyltede rødløg

Krydderipasta:

1 Rens hvidløget og knus det i en morter sammen med timian og rosmarin.

2 Skyl citronen godt og tør den. Riv skallen og pres saften af citronen. Kom det ned i morteren.

3 Tilsæt de øvrige krydderier og olivenolien. Knus det til en pasta.

Stegning af lammehalsen:

4 Gnid krydderipastaen ind i lammekødet. Kom lammekødet i et ovnfast og hæld 5 dl vand over kødet. Kødet skal være knapt dækket af væske.

5 Sæt fadet i ovnen ved 175 grader med låget over og steg det i 40 minutter.

6 Tag lammekødet ud af ovnen og hæld stegeskyen over kødet. Sæt det tilbage i ovnen og steg det færdigt i endnu 3 timer. Hæld stegesky over lammet en gang i timen.

7 Tag lammet ud af ovnen og hæld stegskyen i en gryde. Lad skyen stå et øjeblik og skum fedtet af sovsen.

8 Kog stegeskyen ind til det halve. Smag sovsen til med lidt fløde og salt og peber.

9 Server lammet med sovs, syltede løg og kogte broccolibuketter.

Streg

Se også min opskrift på Lammekølle i tomatsovs.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: