Salat af kål med røget laks

Salat af kål med røget laks er en fyldig blandet salat med flere slags kål, ristede kikærter og røget laks, serveret med surdejsbrød gratineret med pesto.

Salat med kål og laks

Jeg har anvendt spidskål og glaskål. Glaskål fik jeg smag for i sommer, da jeg rejste i Tyskland. Glaskål er meget almindeligt I Tyskland at servere som tilbehør eller som en lille forret. Glaskålen serveres revet sammen med agurk og grøn salat. Det er en sød og saftig grøntsag, som jeg supplerer mange af mine salater med.

Salat af kål med røget laks serverede jeg som et aftensmåltid. Du kan servere salaten med et godt madbrød. Hvis du selv vil bage brødet, finder du en opskrift her.

Jeg har altid en eller anden form for pesto i køleskabet. Til brødet har jeg anvendt basilikumpesto. Det kan fås i alle supermarkeder.

Jeg har skåret tynde skiver af den italienske fåreost Pecorino og drysset over salaten. Der findes flere varianter af pecorino, hvor kvalitet og smag varierer. Jeg har købt den i et supermarked og den smager fortrinligt. Jeg kunne helt sikkert få en endnu bedre kvalitet, hvis jeg købte min ost hos en ostehandler, hvilket så også ville afspejle sig i prisen.

Ingredienser:

Opskriften er til 2 personer

  • 100 g røget lakserester.
  • ¼ spidskål skåret i tynde skiver.
  • ¼ squash.
  • ½ glaskål.
  • 100 g udblødte og kogte kikærter. (kan fås på dåse).
  • ½ lille rødløg.
  • 1 fed hvidløg.
  • 1 lille kvist rosmarin.
  • 2 spsk olivenolie til stegning.
  • 2 spsk soya.
  • Salt og peber.
  • Tynde skiver picorino.
  • 2 skiver godt madbrød.
  • 2 spsk basilikumpesto.

Tilberedningstid: 30 minutter.

Gratinering af brødene: 5 minutter ved 200 grader.

Sprødstegte kikærter

Tilberedning:
Salat af kål med røget laks

Tænd ovnen på 200 grader til gratinering af brødene.

1 Skyl spidskålen og skær kålen i tynde skiver.

2 Skræl glaskålen og riv den fint.

3 Skyl squashen og riv den groft.

4 Rens rødløget og hvidløgsfedet, skyl rosmarinen og hak det hele fint.

5 Varm olivenolien op på en pande. Svits løg, hvidløg og rosmarin et kort øjeblik, uden at det tager farve.

6 Kom kikærterne på panden og steg dem sammen med løg, hvidløg og rosmarin til de er sprøde.

7 Smag til med soya, salt og peber. Tag kikærterne af panden og lad dem køle af i en skål.

Anretning af salaten:

8 Anret spidskål, den revne glaskål og squash på et fad eller i portioner i dybe tallerkener sammen med de sprødstegte kikærter.

9 Skær tynde skiver af pecorinoen og anret dem oven på salaten.

Pestogratinerede brød:

10 Smør pestoen i et tyndt lag på brødskiverne og gratiner dem i ovnen i 5 minutter ved 200 grader.  Server dem til salaten.

Streg

Se også min opskrift på Spinattærte med laks og mozzarella.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: