Bøf Lindstrøm

Bøf Lindstrøm serveret med en lækker creme af gedefriskost til ovnbagte pomfritter og en salat af kål og courgette. Det er et godt alternativ til en almindelig hakkebøf.

Bøf Lindstrøm

 

Bøf Lindstrøm er for mig en reminiscens fra 1970´erne. En for dengang ny og anderledes måde at servere hakkebøf. Desuden er det et godt alternativ til tatar, hvis man ikke er til det rå oksekød. Ingredienserne svarer lidt til det man serverer til bøf tatar.

Jeg har blandet hakket oksekød med kapers, syltede rødbeder, løg og hvidløg og stegt dem som hakkebøf. Bøf Lindstrøm skal steges lidt længere end almindelig hakkebøf og de bliver dejlig saftige.

Pomme frites er jeg komme let om ved at købe en pose økologiske pomme frites med skal.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer:

Bøf Lindstrøm:
  • 500 g hakket oksekød.
  • 50 g kapers.
  • 100 g syltede rødbeder.
  • 1 lille gult løg.
  • 1 fed hvidløg.
  • 1 æg.
  • peber.
  • 4 spsk olivenolie til stegning af bøfferne.
Tilbehør:
  • 500 g økologiske pomme frites med skal.
Creme af gedefriskost:
  • 4 spsk gedefriskost.
  • 2 spsk 18% Creme fraiche.
  • 2 spsk mayonnaise.
  • Friskkværnet peber.
  • Salt.
Salat:
  • ½ spidskål.
  • ½courgette.
  • ½ glaskål.
  • 2 tomater.
  • 1 håndfuld solsikkekerner.

Der serveres en god olivenolie og en rødvinseddike til salaten.

Tilberedningstid: 60 minutter.

Bøf Lindstrøm in making

Tilberedning:
Bøf Lindstrøm

Bøf Lindstrøm:

1 Tænd ovnen til at bage pomme frites. Følg anvisningen på pakken og bag dem mens bøf Lindstrøm, creme af gedefriskost og salaten tilberedes.

2 Rens løg og hvidløg og hak dem fint.

3 hak kapers fint og hak rødbederne groft.

4 Bland de hakkede grøntsager og urter i kødet sammen med ægget og frisk kværnet peber.

5 Form kødet til 4 bøffer.

6 Varm olivenolien op på en pande og steg bøfferne ved svag varme til saften siver op på overfladen. Vend dem og steg dem færdige. Bøfferne skal i alt stege ca 7-8 minutter på hver side.

Creme af gedeost:

7 Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

Salat:

8 Rist solsikkekernerne gyldne på en tør pande. Tag dem af panden og lad dem køle af i en skål.

9 Skyl spidskålen og skær den i tynde skiver.

10 Skyl courgetten og riv den groft.

11 Skræl glaskålen og riv den fint.

12 Skyl tomaterne og skær dem i små tern.

13 Anret salaten på et fad og drys de ristede solsikkekerner over.

Server en god olivenolie og en rødvinseddike til salaten.

Server bøf Lindstrøm med de ovnbagte pomme frites og salaten. Server cremen af gedeost til.

Streg

Se også min opskrift på Quiche Lorraine.

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: