Salade Nicoise med bønner og ansjoser

Salade Nicoise eller tunsalat med haricots verts og så selvfølgelig ansjoser og æg, som ud over tun er de mest traditionelle ingredienser i en ægte fransk Salade Nicoise.

Salade niçoise

 

Denne gang har jeg tilsat avocado, vårsalat og feta til salaten. Jeg har serveret et hjemmebagt surdejsflûte til salaten.

Tun er en omstridt fisk,
når det handler om bæredygtighed.

Jeg afholdt mig i en periode fra at købe tun på dåse, da jeg synes at det har været svært at finde ud af at købe den fisk, som er fanget på den mest hensigtsmæssige måde og den type fisk som er den hurtigst regenererende fisk.

Nu kan man heldigvis købe tun, som er mærket med ASC eller MSC – Marine Stewardship Council.

  • ASC – Aquaculture Stewardship Council – er en ny uafhængig mærkningsordning for miljømæssigt og socialt ansvarligt opdræt af fisk og skaldyr – også kaldet akvakultur.
  • ASC er stadig under udvikling, og det forventes, at man kan begynde at finde ASC-produkter i butikkerne i slutningen af 2021.
  • ASC vil sikre at fisk og skaldyr er opdrættet på en ansvarlig måde i forhold til det omkringliggende miljø, samt den lokale befolkning, og brugen af antibiotika, næringsstoffer og hjælpestoffer bliver begrænset og kontrolleret.
  • Desuden skal foderet til de opdrættede fisk komme fra bæredygtige, vildtfangede fisk, der er fanget til havs i ikke-overfiskede områder og efter internationale retningslinjer.

MSC mærket er blåt og er et mærke for uafhængigt certificeret fiskeri. Det en garanti for de fisk og skaldyr som sælges med mærket er fisket efter bæredygtige principper.

MSC mærket tun kan fås i COOP.

Ingredienser:

Opskriften er til 2 personer:

  • 1 dåse tun i olie mærket MSC (det handler om bæredygtighed, som jeg har skrevet om sidst i denne artikel).
  • 2 æg.
  • 8 ansjosfiletter.
  • 1 lille rødløg.
  • 300 g friske haricots verts.
  • 2 spsk kapers.
  • 25 g feta.
  • En avocado.
  • 1 lille glas grønne oliven.
  • 2 håndfulde vårsalat.

Dressing:

  • 4 spsk olivenolie.
  • 1 spsk hvidvinseddike.
  • ½ tsk dijonsennep.
  • Salt og peber,

Jeg har suppleret den klassiske Nicoise med lidt variation ved at tilføje en fransk gedefriskost.

Tilberedningstid: 30 minutter.

Tilberedning:
Salade Nicoise

1 Dræn tun for olie.

2 Kog æggene. De skal ikke være helt hårdkogte. Jeg kommer æggene i koldt vand og koger dem 5 minutter. Når de er kogt skal de køle af og pilles.

3 Nip haricots vert. Sæt let saltet vand over i en kasserolle. Kom haricots verts i det kogende vand, og lad dem småkoge i 5 – 8 minutter. Bønnerne må gerne være al-dende.

4 Hæld bønnerne i et dørslag og lad dem køle af.

5 Rens rødløget og skær det i tynde skiver.

6 Del avocadoen og tag den ud af skallen og skær den i skiver.

7 Skær æggene i kvarte.

Dressing:

8 Pisk olivenolie og hvidvinseddiken sammen. Pisk dijonsenneppen i og smag til med salt og peber

Anretning af Salade Niçoise 

9 Fordel ingredienserne på to tallerkener.

  • Anret de kvarte æg med en ansjosfilet på hver.
  • Smulr fetaen over vårsalaten.
  • Fordel de grønne oliven over vårsalaten og fetaen.
  • Læg løgringene over tunen.
  • Hæld dressingen over bønner og salat.
  • Pynt med havesyre eller basilikumblade

Server et godt madbrød til din Salade Nicoise.

Streg

Prøv også min opskrift på salat med Serranoskinke.

Søgeord: Salat, Salade Nicioise, Nicoise, Nisoise, Tun

 

 

 

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: