Hollandaise, en grundopskrift

Hollandaise, en grundopskrift på hvordan du få en lækker og luftig gylden sauce eller sovs, som kan serveres til mange forskellige retter. Server den til hvilken ret du ønsker.

Hollandaise til hvide asparges

Hollandaise serveres oftes til fiskeretter, men det er også et fast tilbehør til Egg Benedict. Ligeledes serveres denne en gylden sauce ofte til hvide asparges. I virkeligeden kan man servere den sauce til mange forskellige retter.

Jeg synes også at den er noget lettere at tilberede end bearnaise.

Ingredienser:

Hollandaise, 2,5 dl
  • 175 g smør.
  • 3 pasteuriserede æggeblommer.
  • 3 spsk vand.
  • Salt og peber.
  • Citronssaft.

Tilberedningstid: 15 minutter.

Tilberedning:

Hollandaise

1 Smelt smørret langsomt i en gryde så de hvide urenheder bliver på bunden af gryden.

2 Pisk æggeblommer og vand skummende i en tykbundet gryde. Æggeblommer og vand skal helst stå på køkkenbordet i 15 – 30 minutter, så de er blevet tempererede. Så får du det bedste resultat.

3 Pisk smørret i æggeblommerne lidt af gangen. Der skal piskes godt hele tiden. Det kan eventuelt gøres over et meget svagt blus. Men pas på at det ikke bliver for varmt så skiller saucen.

4 Smag hollandaisen til med citronsaft, salt og peber.

Streg

Se også opskriften på Hvide asparges med hollandaise.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: