Hollandaise, en grundopskrift
Hollandaise, en grundopskrift på hvordan du få en lækker og luftig gylden sauce eller sovs, som kan serveres til mange forskellige retter. Server den til hvilken ret du ønsker.
Hollandaise serveres oftes til fiskeretter, men det er også et fast tilbehør til Egg Benedict. Ligeledes serveres denne en gylden sauce ofte til hvide asparges. I virkeligeden kan man servere den sauce til mange forskellige retter.
Jeg synes også at den er noget lettere at tilberede end bearnaise.
Ingredienser:
Hollandaise, 2,5 dl
- 175 g smør.
- 3 pasteuriserede æggeblommer.
- 3 spsk vand.
- Salt og peber.
- Citronssaft.
Tilberedningstid: 15 minutter.
Tilberedning:
Hollandaise
1 Smelt smørret langsomt i en gryde så de hvide urenheder bliver på bunden af gryden.
2 Pisk æggeblommer og vand skummende i en tykbundet gryde. Æggeblommer og vand skal helst stå på køkkenbordet i 15 – 30 minutter, så de er blevet tempererede. Så får du det bedste resultat.
3 Pisk smørret i æggeblommerne lidt af gangen. Der skal piskes godt hele tiden. Det kan eventuelt gøres over et meget svagt blus. Men pas på at det ikke bliver for varmt så skiller saucen.
4 Smag hollandaisen til med citronsaft, salt og peber.
Se også opskriften på Hvide asparges med hollandaise.
Skriv et svar