Marengs med lakridssmag

Marengs med lakridssmag er bare en fuldtræffer.  Seje marengs og bløde inden i med smag af lakrids er noget for de bedste slikmunde.

Marengs med lakridssmag

De kan spises til isdesserter eller bare som en lækkerbisken. Jeg har bagt små toppe som bare kan puttes i munden og lidt større marengsskyer, hvor man rigtig får den seje og bløde oplevelse, når man bider af den.

Ingredienser:

9 marengsskyer og ca. 20 marengstoppe.

  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 130 g sukker
  • 110 g flormelis
  • 2 tsk lakridspulver

Tilberedningstid: 2½ time inklusiv bagning
Bagetid: 60 minutter ved 120 grader.

Marengs

 

Marengs med lakridssmag

 

Tilberedning:
Marengs med lakridssmag

1 Tænd ovnen på 120 g varmluft.

2 Pisk æggehviderne stive.

3 Kom sukkeret i og pisk til sukkeret er blevet helt optaget.

4 Sigt flormelisen og pisk den i æggehvideskummet  til det er helt stift og sejt,

Marengsskyer:

5 Anbring klatter af æggehvideskummet på en bageplade beklædt med bagepapir med to spiseskeer.

6 Bag dem i ovnen i 60 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af på en kagerist

Marengstoppe:

7 Kom resten af æggehvide skummet i en sprøjtemose med en sprøjtetylle på 5 mm i diameter.

8 Sprøjt æggehvideskummet i små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages ved 110 grader i 50 minutter.

9 Tag dem ud og lad dem køle af på en kagerist.

Læg dine marengs i en kagedåse, når de er blevet kolde. Marengsene kan holde sig i nogle uger.

Streg

Se også min opskrift på Flødeis med karamelchokolade.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: