Ølbraiseret svinemørbrad

Ølbraiseret svinemørbrad serveret som en pastaret. Det er en lækker gryderet som kan serveres til både hverdag og til gæster.

Ølbraiseret svinemørbrad

Svinemørbrad skal behandles nænsomt, hvis det skal smage af noget. Kødet skal ikke stege for længe for at bevare den gode smag og samtidig være saftigt.  Det kræver også en god sovs til at pifte kødet op med efter min mening.

Jeg har anvendt irsk ale til at stege mørbraden i. Den irske ale giver en god smag sammen med gode danske grøntsager og krydderurter og så tilfører det en god smag til sovsen. Man kan sagtens anvende en anden øl. Men jeg vil anbefale, at den øl du bruger har en kraftig smag. Maltøl vil også være et godt valg.

Man kan servere pasta, ris eller en grøntsagsmos til retten. Jeg har denne gang valgt at servere pasta.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer

  • 1 svinemørbrad på ca 250 g.
  • 2 gulerødder.
  • 1 løg.
  • 1 porre.
  • 6 fed hvidløg.
  • 2 kviste timian.
  • 1 laurbærblad.
  • 30 g smør til stegning.
  • 1 spsk mel.
  • Salt og peber.

Tilberedningstid: 60 minutter.

Tilberedning:
Ølbraiseret svinemørbrad

1 Gør grøntsagerne i stand. Skær gulerødderne og porrene i skiver på 1 – 2 cm. Del løget i kvarte. Skyl timiankvistene. Hvidløgsfeddene skal blot skylles og steges med skal.

2 Puds mørbraden fri for sener. Skær den ud i mindre bøffer på 3 – 4 cm i tykkelsen. Tryk dem let flade.

3 Smelt smørret i en stegegryde og lad det bruse af. Brun mørbradbøfferne på de to flade sider.

4 Kom grøntsagerne i gryden til kødet og steg dem med nogle minutter. Hvidløgsfeddene kommes i med skallen.

5 Drys melet over kød og grøntsager og vend det rundt.

6 Hæld øllen over og kom timiankvistene og laurbærbladet i gryden. Drys salt og peber over.

7 Kog indholdet op og lad retten simre i ca 20 minutter. Det er vigtigt at kødet ikke bliver stegt for meget, da det ellers bliver tørt.

8 Smag retten til med salt og peber.

Server pasta ris eller en grøntsagsmos til retten.

Streg

Se også min opskrift på Laks i fennikelpasta.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: