Rabarberkompot med lakridscreme

Rabarberkompot med lakridscreme er en lækker og smagfuld lille afslutning på et godt måltid mad. Suppleret med en creme af græsk yoghurt med lakrids.

Rabarkompot med lakridscreme

Rabarber er en af mine favoritter til desserter, tilbehør til varme retter eller som marmelade. Den kraftige smag af sommer kan vare hele vinteren, når man bare kan tage rabarber op af fryseren og tilberede dem.

Jeg bliver i den grad misundelig, når min søn sender billede af alle de rabarber, som han høster bare her i maj.

Rabarberkompot med lakridscreme er hurtig at tilberede, hvis du pludselig får gæster. Bare en rabarberkompot, som kan koges på et par minutter.

Rabarberkompot kan også tilberedes dagen før og stilles på køl. Jeg vil anbefale at tage din rabarberkompot ud af køleskabet nogle timer i forvejen, så den bliver tempereret. Rabarbersmagen kommer mere frem, når rabarberkompot ikke er for kold.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer

Rabarberkompot:
  • 225 g rabarber renset og skåret i skiver.
  • 125 g sukker.
  • Korn af ½ vaniljestang.
Lakridscreme:
  • 2 dl græsk yoghurt.
  • 2 spsk flormelis.
  • Korn af ½ vaniljestang.
  • 2 spsk lakridspulver.
  • Revet mørk chokolade.

Tilberedningstid: ½ time.

Rabarberkompot

Afkøling af rabarberkompot: 1 time.

Tilberedning:
Rabarberkompot med lakridscreme

Rabarberkompot:

1 Skær bladene af rabarberne og skyl stænglerne godt. Skær det yderste af roden. Skær rabarberstænglerne i stykker på ca 2 cm.

2 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem ud i noget af sukkeret.

3 Kom de istandgjorte rabarber i en lille kasserolle. Kom sukker og vaniljesukker i kasserollen. Kog rabarberne langsomt op. De vil hurtigt afgive saft.

4 Lad rabarberne simre indtil det er blevet til en tyk kompot uden at rabarberne er kogt helt ud. Kom rabarberkompotten i en skål og lad den køle af.

Lakridscreme:

5 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem ud i lidt af flormelissen.

6 Rør den græske yoghurt sammen med flormelis, vaniljesukkeret og lakridspulver i en skål.

Anretning:

7 Anret rabarberkompot med lakridscreme i 4 portionsglas: Kom rabarberkompot i bunden og kom lakridscreme over. Riv den mørke chokolade over desserten. Jeg har pyntet med rød havesyre.

Streg

Se også min opskrift på Cacaomarengs med råcreme og hindbærcoulis.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: