Rejer i chili med citronmayonnaise
Rejer i chili med citronmayonnaise stegt med hvidløg, skalotteløg og masala.
Rejerne er stegt sammen med chili, skalotteløg og hvidløg. Jeg har også krydret rejerne med det indiske krydderi masala.
Jeg kan godt lide at rejerne bliver stærkt krydrede. Sammen med den syrlige citronmayonnaise bliver de et friskt indslag i en tapas menu.
Jeg har brugt de lidt større grønlandske rejer, som er kogt og frosset ned. Rejerne tør hurtigt op, hvis man lægger posen i koldt vand.
Ingredienser:
Opskriften er til 4 personer.
Rejer i chili:
- 125 g frosne grønlandske rejer.
- 1 bananskalotteløg.
- 1 fed hvidløg.
- 1 cm frisk rød chili.
- 1 tsk masala.
- Salt og friskkværnet peber.
- 2 spsk olivenolie.
Citronmayonnaise:
- 4 spsk mayonnaise.
- Fintrevet skal af 1 citron.
- 1 tsk citronsaft.
- Peber.
Tilbehør:
- et par håndfulde vårsalat.
Tilberedningstid: 20 minutter.
Tilberedning:
Rejer i chili med citronmayonnaise
Rejer i chili:
1 Tø rejerne op i forvejen.
2 Rens skalotteløg og hvidløg. Skyl chilien og skær den igennem. Fjern de hvide kerne. Hak skalotteløg, hvidløg og chilien fint sammen.
3 Varm olivenolien op på en pande.
4 Svits de hakkede skalotteløg, hvidløg og chilien i et kort øjeblik.
5 Tilsæt rejerne sammen med masala. Steg det hele godt igennem til rejerne har fået en god farve. Tag panden af varmen.
Citronmayonnaise:
6 Skyl citronen, tør den godt og riv den fint.
7 Rør mayonnaisen sammen med citronskallen. Tilsæt citronsaften.
8 Smag citronmayonnaise til med peber.
Anretning:
9 Anret de stegte rejer på 4 tallerkner. Fordel citronmayonnaise som små klatter. Anret vårsalaten ved siden af.
Server eventuelt et godt brød til.
Hvis du har tid og lyst til at bage finder du flere opskrifter på brød her på bloggen.
Se også min opskrift på Skaldyrsbisque med rejer.
Skriv et svar