Stegt spidskål med Havgus

Stegt spidskål med Havgus som hovedret. Det var revolutionerende! Det er simpelt og lækkert.

Stegt spidskål med Havgus

I min mand Karstens optik, er spidskål fint som tilbehør en vinterdag til en hakkebøf. Nu serverer jeg det som hovedret, og Karsten er begejstret.

Jeg har fået retten stegt spidskål med Havgus serveret som forret på restaurant Castenskiold. Det er godt nok længe siden. Men jeg husker det som yderst lækkert. Nu vil jeg gerne servere retten for Karsten.

Med brøndkarse og revet Havgusost er retten fyldig, næringsrig og mættende.

Jeg serverer fransk vin til den stegte spidskål, Terre de Brume, Costiere de Nimes. En vin fra Rhone området. Den klæder retten meget fint. Det er svært at finde rødvine, som passer til ost. Men denne vin matcher alle ingredienser fint.

Ingredienser:

Opskriften er til 2 personer.

  • Et pænt stort spidskål.
  • 4 spsk olivenolie til stegning.
  • Salt og friskkværnet peber.
  • Brøndkarse.
  • Et stykke Havgusost.
  • Et par stænk hvidvins balsamico.

Tilberedningstid: 20 minutter.

Havgusost er et dansk, meget velsmagende alternativ, til udenlandske oste som f.eks. Parmesan.
Havgusost er et dansk, meget velsmagende alternativ, til udenlandske oste som f.eks. Parmesan.

 

Spidskål er en lækker simpelt ret

Tilberedning:
Stegt spidskål med Havgus

1 Tag de yderste blade af spidskålen. Del spidskålen i to dele. Skyl den godt og lade kålen dryppe godt af.

2 Steg spidskålen på skæresiden i 5 min. Læg låg over under stegningen.

3 Vend spidskålen og krydr med salt og peber. Steg de to halve spidskål få minutter på den anden side. Spidskålen skal ikke være helt gennemstegt. Den skal være al-dente og sprød.

4 Anret den halve kål på en tallerken med skæresiden opad. Kom rigelig med brøndkarse på spidskålen, og riv Havgusost over.

5 Et par stænk hvidvins Balsamico-eddike giver retten lidt ekstra sur/sødt bid.

Som afslutning på måltidet, serverede jeg gedeost, kiks og hybenskaller. Så var vi også mætte!

Streg

Se også min opskrift på Kylling Ras el Hanout.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: