Grøntsagskompot med hyben

Grøntsagskompot med hyben, serveret med en creme af krydderost.

Grøntsagskompot med hyben

Det er en let lille tapas, som består en lille kompot af grøntsager og en smule bacon. Jeg har stegt porre, frisk timian og kikærter og krydret min grøntsagskompot med bacon. Jeg har tilsat saft fra syltede hyben og serveret syltede hyben til.

De syltede hyben har jeg selv syltet. Men man kan købe de syltede hyben i velassorterede supermarkeder.

Den cremede krydderost indholder krydderurter og hvidløg. Jeg har rørt den op med en smule mayonnaise.

Der findes flere typer krydderoste. Jeg har valgt den franske cremede og luftige krydderost Rondelé.

Ingredienser:

Opskriften er en tapas til 4 personer.

Grøntsagskompot:
  • 2 skiver håndskåret tørsaltet bacon.
  • 1 lille porre.
  • 1 dl kogte kikærter.
  • 1 kvist timian.
  • 2 spsk olivenolie.
  • 3 spsk saft fra syltede hybenskaller.
  • 2 spsk syltede hybenskaller.
  • salt og friskkværnet peber.
Creme af krydderost:
  • 50 g krydderost med urter og hvidløg.
  • 1 spsk mayonnaise
  • friskkværnet peber.

Tilberedningstid: 30 minutter.

Tilberedning:
Grøntsagskompot med hyben

Grøntsagskompot:

1 Rens porren og skær den i skiver julienne på 1 cm i tykkelsen. Skyl dem godt i rigelig vand. Skyl timiankvisten.

2 Skær 2 skiver bacon og skær skiverne i mindre stykker.

3 Varm olivenolien op på en pande og steg kikærterne sammen med baconterninger og timiankvisten i nogle minutter. Både kikærter og baconterningerne må gerne være lidt sprøde.

4 Tilsæt porreskiverne og vend dem godt rundt og steg dem med et kort øjeblik.

5 Tilsæt hybensaften og steg indholdet på panden til en fyldig kompot. Porreskiverne må gerne være lidt al dente. Smag kompotten til med salt og peber. Tag panden af varmen.

Creme af krydderost:

6 Rør mayonnaisen sammen med krydderosten til en ensartet creme. Smag eventuelt til med friskkværnet peber.

Anretning:

7 Anret din grøntsagskompot på tallerkener. Fordel de syltede hybenskaller over kompotten.

Server den krydrede creme til denne grøntsagskompot sammen med et godt madbrød.

Hvis du bager selv, kan du finde opskrifter på flere slags brød her på bloggen.

Streg

Se også min opskrift på Røget laks med gedefriskost.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: